ZETApress

hírportál

A legenda folytatódik

100 nap múlva Gyulai István Memorial. Július 6-án kedden Székesfehérváron kerül megrendezésre Magyarország és a régió legrangosabb atlétikai versenye, a World Athletics Continental Tour Gold sorozatába tartozó Gyulai István Memorial – Atlétikai Magyar Nagydíj.

Szokás szerint a versennyel emlékeznek meg a verseny névadójára, Gyulai Istvánra, aki idén lenne 78 éves – tudatták sajtósaik. A Nagydíjon – mint évente visszatérő nagy nemzetközi sportesemény a Formula-1 és a női kézilabda Final Four mellett -, idén is világ- és olimpiai bajnok atléták vesznek részt, köztük a sportág legnagyobb hazai sztárjai.

A Gyulai István Memorial, mint rangos nemzetközi megmérettetés, fontos állomás a Budapest23 atlétikai világbajnokságra készülő hazai atlétáknak is, akik így hazai pályán versenyezhetnek a legnagyobb külföldi sztárokkal, remélhetőleg magyar közönség előtt. Az aktuális járványügyi helyzet alapján döntenek a szervezők arról, hogy szurkolók jelenlétében vagy zárt kapuk mögött rendezik az idei versenyt.

A szervezők tervei szerint az idei viadalon 20 nemzetközi versenyszám megmérettetéseit követhetik a nézők, így a kibővült program miatt ismét kétnapos sztárparádé várható. A már-már elmaradhatatlan magyar közönség-kedvenc férfi és női kalapácsvetést előző nap július 5-én hétfőn bonyolítják, míg a többi versenyszám 6-án kedden kerül megrendezésre. A tavaly augusztus 19-ei zárt kapus tizedikről idekattintva olvashatunk.

Minden fontos információ elérhető a verseny – március 27-én szombaton frissülő – weboldalán, extra tartalmakkal, videókkal, kulisszatitkokkal pedig folyamatosan jelentkeznek a szervezők a rendezvény YouTube, Facebook, Instagram és Twitter oldalán.

A nagyszerű eredmények tekintetében bizakodásra ad okot egyrészt, hogy ez lesz az olimpia előtti utolsó nagy megmérettetés sok sztár számára, másrészt a magyar atlétika látványos fejlődése, amit az elmúlt időszakban mutat. Több mint 30 éve fennálló rekordokat döntöttek meg fiatal versenyzőink a téli szezonban, és évtizedek óta nem látott létszámú, 21 fős magyar válogatott jutott ki az idei fedett-pályás Eb-re Torunba, ahol hatan döntőbe is kerültek a rendkívül szoros mezőnyben, és Krizsán Xénia révén még egy bronzéremmel is gazdagodott a sportág.

Szóljon hozzá!