ZETApress

hírportál

Szabolcs olasz utakon

Olaszországban gyári csapattal versenyzett a Nagy Norbi Racing Team gokartosa. Jesolo Kart gyári csapattal versenyzett Lantos Szabolcs. A Nagy Norbi Racing Team fiatal versenyzője Olaszországban indult – tudtuk meg Nagy Norberttől, aki el is kísérte mentoráltját az adriai viadalra.

Szakmai szempontból sokat kaptunk. Hatalmas mezőny volt, és jó volt látni a gyári Jesolo Kart szakemberit munka közben. Nem volt tehát sok kérdés a gép beállítását illetően, így Szabi végig a saját vezetéstechnikájára tudott figyelni – mondta Nagy Norbert hozzátéve: nem gyakori az ilyen lehetőség, és elégedett, hogy ki tudták használni.

Örülök neki, hogy ilyen lehetőségekhez tudom juttatni a versenyzőimet. Ritka dolog, hogy egy gokart-versenyző a gokartjának gyártói csapatával is ki tudja magát próbálni. Habár a helyi szabályok szerinti gumikhoz és motorhoz való beállítást használtuk, sok hasznos tanáccsal és pontos beállítással tértünk haza, amit kamatoztatni fogunk tudni a bajnokságban is – tette hozzá a WTCR-dobogós pilóta, aki idén a hegyi Európa-bajnokságon ül autóba.

Szóljon hozzá!