ZETApress

hírportál

Elődöntő főpróbája

Az I. félidőben elintézte az ÚFC Kisvárdát: könnyedén 3:0-ra nyert a Megyeri úton a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának szombat délutáni nyitó meccsén. A lila-fehérek sorozatban a 3. hazai meccsüket nyerték úgy, hogy gólt se kaptak. A kisvárdaiak április 14-én az MK-elődöntőben visszavághatnak otthon.

Az MTK a Hungária körúton gól nélküli I. félidő után 3:0-ra legyőzte a ZTE-t szombat délután. A hazai 2. találat a 90. percben büntiből, a 3. meg a 90+4. percben öngólból született. Az MTK így háromgólos különbséggel szerezte meg idei első hazai győzelmét. A ZTE erre a meccsre pihentette legjobbjait a múlt szerdai MK-negyeddöntőben és tartalék csapatát küldte Kisvárdára. (Kár volt!) Tegnap délben a ZTE II az NB III Nyugati-csoportban 4:0-ra kikapott Gárdonyban, míg Kisvárda II a Keleti-csoportban Debrecenben 1:0-ra verte a DVSC II-t. Lehet, hogy a szerdai kupameccsen még ők is elverték volna a zalai tartalékokat?

Az MTK és az Újpest is magabiztos győzelmet aratott szombat délután. Előbbi így megerősítette 4. helyét, utóbbi pedig előre jött a 6. helyre. A szombati harmadik mérkőzésen az utolsó helyezett DVTK nem tudta otthon legyőzni a Honvédet. Nem bírt egymással a sereghajtó DVTK és a Honvéd: gól nélküli döntetlent játszottak szombat este Miskolcon a bennmaradásért küzdő csapatok mérkőzésén. A hazaiak már négy kör óta nyeretlenek.

Folytatta veretlenségi sorozatát a Zsóry: otthon 2:1-re nyert az utolsó előtti helyen álló BMTE ellen tegnap délután. Pintér Attila együttese ezzel már 13 mérkőzés óta veretlen az élvonalban.

A címvédő és éllovas FTC magabiztosan, 5:2-re legyőzte Paksot az Üllői úton tegnap délután. A Fradi immár 11 mérkőzése óta veretlen a bajnokságban, ezeken öt döntetlen mellett hatodszor nyert. A Paks vendégként nem javította szerény mérlegét a bajnoki idényben: két győzelem és öt döntetlen mellett hatodszor maradt alul idegenben.

Közelebb az ezüstéremhez az NB I 2. helyén álló PAFC: Felcsúton gól nélküli I. félidő után 1:0-ra legyőzte a 3. helyen álló Fehérvárt tegnap a 26. forduló zárómeccsén, nagy lépést téve ezzel az ezüstéremért. A felcsúti csapat 7 fordulóval a bajnokság vége előtt 8 pontra növelte előnyét székesfehérvári riválisa előtt.

Eredmények: ÚFC-Kisvárda 3:0 (3:0), MTK-ZTE 3:0 (0:0), DVTK-Honvéd 0:0, Zsóry-BMTE 2:1 (1:1), FTC-Paks 5:2 (1:1), PAFC-Fehérvár 1:0 (0:0). A tabellán 1. FTC 61, 2. PAFC 48, 3. Fehérvár 40, 4-5. MTK, Zsóry 38-38, 6-8. ÚFC, Paks, Kisvárda 34-34, 9. Honvéd 29, 10-11. ZTE, BMTE 26-26, 12. DVTK 23 ponttal. Folytatás április 03-án Nagyszombaton a 27. fordulóval. A hosszú kihagyás oka, hogy válogatottunk 25-én csütörtökön Lengyelországot fogadja, 28-án Virágvasárnap San Marinóban, 31-én Nagyszerdán Andorrában játszik vb-selejtezőt.

Szóljon hozzá!