ZETApress

hírportál

Világverseny egy év után

Több mint egy év után a hétvégén ismét világversenyt rendeznek karatéban. A Karate Világszövetség (WKF) világkupa sorozata, a Karate1 Premier League széria isztambuli állomására 72 ország több mint 600 versenyzője nevezett, köztük több magyar válogatott karatés.

Közben elhalasztották a következő PL-versenyt, az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik utolsó állomásának számító marokkói viadalt, amelynek április elején adott volna otthont Rabat, ezért változás lesz az olimpiai kvalifikációban – tudatta Turák Péter sajtófőnök. Fotóink Nagy Ákos felvételei.

Tegnap utazott el Törökországba a magyar válogatott, amelynek soraiban többek között ott van a nyári tokiói olimpiai részvételre legesélyesebbnek számító Hárspataki Gábor (75 kg), Tadissi Martial (67 kg), Nagy Botond (férfi formagyakorlat) és Sterck Laura (női formagyakorlat). A péntektől vasárnapig tartó isztambuli versenyt a WKF járványügyi protokolljának megvalósításával bonyolítják le.

A koronavírus járvány helyzete miatt ugyanakkor a világszövetség október végére halasztotta az április 9-11-re tervezett marokkói Karate1 Premier League viadalt. A rabati verseny helyett az április 30-a és május 2-a között Lisszabonban sorra kerülő PL-állomás eredményei számítanak majd be az olimpiai pontszerzésbe.

Szóljon hozzá!