ZETApress

hírportál

Megvannak a négyek

Elsőként az Újpest jutott be az elődöntőbe a labdarúgó Magyar Kupában, miután kedden legyőzte a tavalyi döntős Zsóryt. Az ÚTE a Megyeri úton 0:1-s I. félidő után a hosszabbításban sem tudta döntésre vinni a dolgot, végül a büntetőpárbajban 5:4-re diadalmaskodott. Az ÚTE az ötödik, a Zsóry az első és utolsó büntit hagyta ki.

Nem sikerült a visszavágás, a Fehérvár házigazdaként 2:0-ra legyőzte a Budafokot tegnap délután. Az NB I 25. fordulójában vasárnap is a fehérváriak győztek a Promontor utcában. Megint volt öngól, ezúttal a budafoki Romic hibájából.

Könnyedén jutott négy közé a Kisvárda: házigazdaként 6:1-re legyőzte a ZTE-t tegnap délután. Azért lett ekkora különbség a két csapat között, mert a vendégek az NB III Nyugati-csoport 16. helyén álló ZTE II-vel utaztak el a találkozóra. Sallói István sportigazgató elmondta: a mostani szezonban az élvonalbeli tagság megőrzése és a szombati MTK elleni meccsre való felkészülés a legfontosabb számukra. Bár egyeztettek a Kisvárdával a kupameccs elhalasztásáról, a szabolcsi vezetés elzárkózott a lehetőségtől. Sportszerűbb lett volna talán, ha ők meg a Keleti-csoport 10. helyén tanyázó Kisvárda II-t állítják ki ellenük?

Az MTK-val vált teljessé az elődöntő mezőnye: 2:1-re nyert az NB II-s listavezető DVSC vendégeként tegnap este. A fővárosiak az I. félidő hajrájában Sebastien Herrera góljával szereztek vezetést, a II. félidő elején Dzsudzsák Balázs egyenlített, majd az 50. percben Varga Roland állította be a végeredményt. A hazaiaknak a végjátékában több nagy helyzetük volt, de egyiket sem tudták gólra váltani.

Eredmények: ÚFC-Zsóry 1:1 (0:1, 1:1, 1:1) büntikkel 5:4, Fehérvár-BMTE 2:0 (0:0), Kisvárda-ZTE 6:1 (2:0), DVSC-MTK 1:2 (0:1). A március 14-15-i elődöntőkben az MTK a Fehérvárt fogadja, az ÚFC meg Kisvárdára látogat. (Március 13-án szombaton 14:45-kor az NB I 26. fordulójában a Kisvárda Újpestre látogat.) A döntő a Puskás Arénában lesz május 5-én szerdán.

Kettős győzelemmel búcsúztatta Gulácsiékat a Liverpool

A Liverpool 4:0-s összesítéssel búcsúztatta a Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig együttesét a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, miután a párharc tegnap esti visszavágóján 1:0-s I. félidő után is 2:0-ra nyert a Puskás Arénában. A találkozót, akárcsak a február 16-i odavágót, a szigorú német beutazási szabályok miatt rendezték Budapesten. A németeknél Szoboszlai Dominik sérülése miatt továbbra sem mutatkozhatott be, míg Willi Orbán kézműtétje után ott ült ugyan a kispadon, de nem kapott lehetőséget.

Szóljon hozzá!