ZETApress

hírportál

Csilla a UEC-ben

Magyar szakember az Európai Kerékpáros Szövetségben. A UEC a sportág történetében először választott küldöttei közé magyar delegáltat, Tam Csilla személyében. Jelen sportdiplomáciai siker azt mutatja, hogy már nem csupán a magyar bringásoknak, de a hazai szakembereknek is egyre nagyobb a nemzetközi elismertségük.

Tam Csillát, aki az első magyar – és idehaza jelenleg is az egyetlen – nemzetközi mountainbike (MTB) versenybíró és oktató, 27 európai ország 29 jelöltje közül választották be a 15 fős küldötti testületbe. Szintén ő az első magyarországi versenybíró, akit a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) a világkupák és világbajnokságok mellett a 2016-os riói Nyári Olimpiai Játékokra is delegált. Az európai szövetség döntése értelmében így Magyarország is képviseltetheti magát és a hazai bringasportot a UCI döntéshozatalában.

Enrico Della Casa, a UEC most megválasztott új elnöke néhány héttel ezelőtt járt Budapesten, akkor a 2022-es terem-kerékpáros Európa-bajnokság rendezési jogának elnyeréséről tájékoztatta a hazai szövetséget. Látogatása után levélben fordult Princzinger Péter MKSZ elnökhöz, amelyben kifejezte nagyrabecsülését az elmúlt évek szakmai munkája iránt, valamint felkérte hazánkat a jelöltállításra – tudatta Kádár Kristóf kommunikációs vezető.

Hatalmas előrelépés ez magyar sportágnak, sok sikert kívánok Enricónak a az európai szövetség élén, Tam Csillának pedig gratulálok, hogy 20 év munkájának eredményeként nemzetközi szinten képviseltethetjük magunkat a kerékpáros diplomácia legmagasabb lépcsőin – mondta Princzinger Péter hozzátéve, hogy a Magyar Kerékpáros Szövetség elnöksége 2017-es megválasztása óta minden vállalásában előre tudott lépni, a következő négy éves ciklus célja pedig, hogy mind a 12 szakág sportolóinak megfelelő létesítmény álljon rendelkezésére az edzéshez és a versenyzéshez.

Szóljon hozzá!