ZETApress

hírportál

Borsodi rangadó az MK-ban

A Zsóry az első negyeddöntős. A legutóbb döntős Mezőkövesden győzte a DVTK-t, ezzel bejutott a MOL Magyar Kupa negyeddöntőjébe. A hazai csapat az I. félidő hajrájában 5 percen belül szerzett két gólt.

Előbb Rui Pedro, majd Antonio Vutov lőtt a vendégek kapujába és előnyét a II. játékrészben magabiztosan őrizte annak ellenére, hogy a DVTK többet támadott. Az elmúlt öt borsodi rangadót mindig a hazai csapat nyerte. A péntek esti DVTK-Zsóry összecsapástól is ezt várják a miskolciak az NB I 23. fordulójának nyitómérkőzésén.

Újabb élvonalbeli együttesként a Paks esett ki, miután otthon 4:2-re kikapott Budafoktól. A vendégeknél Alen Skribek mesterhármast ért el, a csatár az első két találatával egyenlített, a harmadikkal pedig már a vezetést is megszerezte csapata számára. A végeredményt a Puskás-díjas Zsóri Dani állította be a 90+3. percben.

Az MTK elbúcsúztatta a Kaposvárt is kiejtő utolsó NB III-s csapatot. A kék-fehérek 4:1-re nyertek Tállyán tegnap délután.

A címvédő Bp. Honvéd kettős emberhátrányban futballozva hosszabbításban 2:1-re kikapott Zalaegerszegen, így kiesett az MK-ból. A kispestiek már a 10. percben létszámhátrányba kerültek Lukas Klemenz utolsó emberként elkövetett szabálytalansága miatt. Ennek ellenére a vendégcsapat szerzett vezetést büntiből, de a II. félidő elején ugyancsak 11-esből egyenlítettek a zalaiak. Bár a labdát a ZTE birtokolta többet, mégis a 10 emberrel játszó piros-feketék játszottak veszélyesebben, mígnem a kapus Tomas Tujvel 16-oson kívüli kezezése miatt kettős emberhátrányba kerültek. Kilenc játékossal sem adta fel a támadás lehetőségét a kupavédő, azonban egy szögletet követően az ex-kispesti Koszta Márk fejese a ZTE javára döntötte el a 97. percben a meccset.

Az ÚFC Felcsúton búcsúztatta az NB I 2. helyén álló PAFC-ot, a lila-fehérek az előző idényben döntős Mezőkövesdre utaznak a március 10-i negyeddöntőben. A vendégek vezető gólja a 45+2. percben büntetőből esett.

A DVSC Varga József 120+1. percben szerzett góljával 2:1-re legyőzte a Siófokot az NB II-es összecsapáson. A vendéglátó hajdúságiak a rendes játékidő 90+1. percéig vezettek, amikor a vendégek a Pávkovics kiállítása utáni szabadrúgásból Gaál révén kiegyenlítettek. A csapatok már a hosszabbításnak is a ráadásában jártak, amikor érkezett a 32 éves debreceni nevelésű harmincszoros válogatott védekező középpályás, és közeli fejesével továbbjuttatta az emberhátrányban játszó debrecenieket.

Az élvonalbeli Kisvárda 1:0-ra nyert az NB II-s Haladás vendégeként, ezzel a legjobb nyolc közé jutott, ahol a címvédő Bp. Honvédot búcsúztató Egerszeget fogadják.

A címvédő és listavezető FTC hazai pályán 2:1-es vereséget szenvedett a legutóbbi idényben ezüstérmes süllyedő Fehérvártól. A vendégek Nikolics Nemanja révén szereztek vezetést már a 8. percben, de nem sokkal később Stopira öngóljával egyenlítettek a BL-csoportkörös zöld-fehérek. Öt perccel az I. félidő vége előtt az öngólt vétő fehérvári védő jóvá tette hibáját és eldöntötte a találkozót. A Fehérvár a nyolc között Budafokot fogadja.

Eredmények: Zsóry-DVTK 2:0 (2:0), Paks-BMTE 2:4 (2:3), Tállya-MTK 1:4 (0:2), ZTE-Bp. Honvéd 2:1 (0:1, 1:1, 2:1), PAFC-ÚFC 1:2 (0:1), DVSC-Siófok 2:1 (1:0, 1:1, 1:1), Haladás-Kisvárda 0:1 (0:1), FTC-Fehérvár 1:2 (1:2). A március 10-i negyeddöntők 17:30-tól: Kisvárda-ZTE, Zsóry-ÚFC, MTK-DVSC, Fehérvár-BMTE.

Előnyben a Manchester City

A Puskás Arénában is folytatta menetelését a Manchester City: a britek Bernardo Silva (29.) és Gabriel Jesus (65.) góljaival 2:0-ra nyertek a házigazda Borussia Mönchengladbach ellen a labdarúgó BL-nyolcaddöntő tegnap esti odavágóján Budapesten. A meccset azért rendezték nálunk, mert a járvány alatt bevezetett szigorú német beutazási szabályok miatt a Mönchengladbach nem fogadhatta otthon a Premier League listavezetőjét. Josep Guardiola együttese sorozatban a 19. tétmérkőzésén diadalmaskodott, összességében pedig 26 találkozó óta nem talált legyőzőre. A visszavágót március 16-án kedden rendezik.

1 hozzászólás

  1. A Manchester City a párharc első mérkőzését követően a visszavágón is 2:0-ra győzte le a Borussia Mönchengladbachot tegnap este a Népstadionban, így bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2020/21-es idényében a legjobb nyolc közé. De Bruyne gólja a 12. és Gündogané a 18. percben született. Az angolok sorozatban negyedszer jutottak el legalább a negyeddöntőig a BL-ben.