ZETApress

hírportál

Helycsere a dobogón

Kikapott a Kisvárda a sereghajtó Diósgyőr vendégeként: a DVTK 2:0-ra legyőzte Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombat délutáni nyitómérkőzésén. A borsodi együttes sorozatban három nyeretlenül megvívott bajnoki után diadalmaskodott újra, a forduló előtt még 5. várdaiak pedig egymás után 3. meccsükön nem tudtak győzni.

Sorozatban ötödször nyert otthon a Mezőkövesd. A Zsóry 2:1-re nyert otthon a Bp. Honvéd ellen a szombati játéknapon. Pintér Attila együttese hét mérkőzés óta veretlen az élvonalban – ez a leghosszabb aktív sorozat -, ráadásul hazai környezetben megszakítás nélkül az 5. bajnoki meccsén győzött.

Az MTK ellen szerezte első győzelmét Oenning Újpestje. Az ÚFC 3:1-re fordított az MTK vendégeként a szombat esti meccsen, ezzel elmozdult a kieső zónából. November 1-jén a 9. fordulóban 4:0-ra nyert az MTK a koronavírusos megbetegedések miatt nagyon tartalékos Újpest vendégeként azt követően, hogy a mérkőzés elhalasztásába a vezetőségük nem egyezett bele.

Magabiztosan tartotta otthon a három pontot a Paks: az atomvárosi stadionban 4:1-re legyőzte a Budafokot tegnap délután. A hazai csapat magabiztosan gyűjtötte be a három pontot, ezzel a 19. forduló utáni állapothoz képest kettőt előre lépve a 4. helyre jött fel. A dél-budaiak ugyanakkor utolsó előtti, azaz jelenleg kieső helyen vannak.

A PAFC először győzte le a ZTE-t: a felcsútiak 2:1-re győztek Egerszegen tegnap délután. Sikerükkel feljöttek a 2. helyre és már négy kör óta veretlenek, míg a zalaiak sorozatban 5. bajnoki meccsükön maradtak nyeretlenek. A PAFC története során a ZTE ellen az élvonalban a korábbi 4 találkozón mindössze 1 pontot szerzett.

Az FTC nyerte a rangadót: az éllovas és címvédő Fradi 2:0-ra legyőzte legfőbb riválisát, a 69. perctől emberhátrányban játszó Fehérvárt tegnap este. A fehérváriak előnye immár 16 pont, az eddig 2. fehérváriakat pedig megelőzte a PAFC a tabellán.

Eredmények: DVTK-Kisvárda 2:0 (2:0), Zsóry-Bp. Honvéd 2:1 (2:0), MTK-ÚFC 1:3 (1:3), Paks-BMTE 4:1 (2:0), ZTE-PAFC 1:2 (0:0), FTC-Fehérvár (1:0). A tabellán 1. FTC 49, 2-3. PAFC, Fehérvár 33-33, 4-5. Paks, MTK 29-29, 6-7. Zsóry, Kisvárda 28-28, 8-10. ZTE, ÚFC, Bp. Honvéd 22-22, 11. BMTE 20, 12. DVTK 17 pont. A MOL Magyar Kupában holnaptól csütörtökig egy-egy meccsen dől el a 16 közé jutás, a 21. fordulót pedig péntektől vasárnapig rendezik az NB I-ben.

Szóljon hozzá!