ZETApress

hírportál

Biztosan vezet a Debrecen

Másodszor vágott oda a héten Debrecen a Diósgyőrnek. A keddi kupabeli 1:0 után pénteken 5:1-re alázták meg Miskolcon a vasgyáriakat. Szerdán, a kupavisszavágón a nagyerdei stadionban harmadszor is adhatnak nekik. A második helyezett MTK 4:0-ra verte Tatabányát, így a köztük lévő öt pont különbség nem változott.

A Vác biztosan tartja kieső helyét. A Duna-partiak csatájában 1:0-ra kapott ki Győrben, s 11 pontos hátránnyal álmodhat egy szebb jövőről a Tatabánya mögött. A Paks 4:0-ra kapott ki Zalaegerszegen, így ő sincs biztonságban. Hasonlóan aggódhat a Paks is soproni 3:1-es veresége után.

A középmezőnyben a Vasas 3:1-re verte a REAC-ot Rákospalotán, míg Újpesten a Kaposvár, Kispesten meg Fehérvár hagyott két-két pontot 0:0-s, illetve 1:1-es döntetlenével öt fordulóval a befejezés előtt.

A második vonalban egyre kevésbé kell izgulnunk. A Keleti csoportban a Fradi és a Nyíregyháza fej-fej mellett küzd a bennmaradásért. A két csapat egymást majmolja, s kéz a kézben állnak az első helyen. Az elmúlt héten hiába kaptak ki a nyírségiek, a Fradi csak döntetlent ért el otthon, most viszont a Nyíregyháza hazai Békéscsaba elleni 1:1-e után a Fradi is hasonló eredményt ért el Tuzséron.

Jó lenne már eldönteniük, hogy mit is akarnak, mert ha egyikük sem akar felkerülni, az NBI jobbik kiesője lehet a nevető harmadik. A szabályok értelmében nem a második vonalból kerülne feljebb helyettük valaki, hanem az élvonalból lenne kevesebb kieső. Igaz ezzel komolytalanná válik a bajnokság. A jövő heti, 23-ik fordulóban a Nyíregyháza az Üllői útra látogat. Ha döntetlen lesz, továbbra is sakkozhatnak a második helyért.

A Nyugati csoportban is leszerepelt a listavezető, mert a Haladás 5:0-ra kapott ki Felcsúton. A Siófok 2:1-es gyirmóti győzelmével beérte a vasiakat a táblázaton. A Barcs egy ponttal, a Felcsút hárommal lemaradva követi őket.

Szóljon hozzá!