ZETApress

hírportál

Vas Kata Blanka világsikere

Már januárban megszületett a magyar bringasport idei első világsikere. Vas Kata Blanka bringás hercegnő az Overijse-ben megrendezett utolsó cyclo-cross (terepkerékpár) futamon megőrizte vezető pozícióját és U23-ban megnyerte az összetett világkupát! – tudatta Kádár Kristóf, az MKSZ kommunikációs vezetője.

Szenzációs évkezdés Blankától, aki minden egyes futamon erőn felül teljesített, lelkesedése, akaratereje és különleges tehetsége szárnyakat adott neki az egész sorozat alatt. A bringás hercegnő immár korosztályos világkupa-győztesként, és valódi esélyesként áll rajthoz a jövő héten Belgiumban rendezendő világbajnokságon. A Magyar Kerékpáros Szövetség bizakodó, hiszen Blanka néhány héttel ezelőtt magabiztosan nyerte a magyar bajnokságot, majd aznap utazott is tovább Spanyolországba, ahol folytatta a nemzetközi szereplésre való felkészülést, amelynek sikerességéhez a világkupa-győzelem fényében nem fér kétség.

Princzinger Péter, az MKSZ elnöke szerint az idei év áttörést hozhat a magyar kerékpározásban, hiszen a fiatal versenyzőink, mint Vas Kata Blanka, Valter Attila vagy Peák Barnabás felértek a világelithez, a sportág rekordszámú, öt olimpiai kvótával számol Tokióban, a szponzorok pedig kezdenek felfigyelni az tehetséges utánpótlás versenyzőkre is.

Szóljon hozzá!