ZETApress

hírportál

Zárt kapus Formula-1

A koronavírus-járvány miatt a hétvégi Formula-1-et zárt kapuk mögött rendezik Mogyoródon, ezért a szokásos csütörtöki VIP-fogadás is elmaradt a Belvárosban. Koroknay Klári írásában a két évvel korábbi fogadásra emlékezünk, ahová a szokásos álújságírók is beszemtelenkedtek.

Egyenesen a mogyoródi versenypályáról érkezett Lewis Hamilton a Mercedes-Benz, Fashion Street és Tommy Hilfiger exkluzív eseményére, a Fashion Street 10. születésnapi partijára 2 évvel ezelőtt. A rendhagyó ünnepségen a Formula-1-es pilóta Palvin Barbara szupermodellel az oldalán egy Mercedes-AMG GT C Roadster sportautóval hajtott a színpadra és adta át a jótékonysági tombola és aukció nyereményeit. A vendégek nagylelkű adakozásának köszönhetően több mint hárommillió forint gyűlt össze. A szervezők a teljes összeget a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálatnak ajánlották fel.

– Hogy jött be a Mopszli?
– Bemondta, hogy az MTI sajtósa!
– Eddig azt mondta be, hogy HírPress!
– Végül is az jött be, aki akart!

És valóban így volt, 2018. július 26-án csütörtökön a VIP-rendezvény elején bárki regisztrálhatott a helyszínen sajtósként. Orosz Irina szokása szerint egy kisebb falkával nyomult be. Korán érkeztek, így legálisan tartózkodtak a nagyszabású, zártkörű partin a Kempinski teraszán, illetve a Fashion Street kordonnal leválasztott részén. Egyre csak gyűltek be a csapattagok az eseményre! Aztán a szervezők észrevették magukat és a sajtóregisztrációt hirtelen berekesztették!

Irina kegyence, a vidéki, nagydarab fiatalember, Kismenő El-bandit elkésett, őt már nem hagyták regisztrálni, ő odakint toporgott és leste a lehetőséget, hogy juthatna be mégis a szigorúan figyelő valtonosok körgyűrűjén keresztül. Irina addig ügyeskedett, amíg becsempészte őt is.

Tivadar, aki nem is sejtette, hogy legálisan is megoldható a bemenet (és komoly karszalag gyűjteménye volt odahaza), eleve egy Mercedes Benz feliratú karszalaggal állított oda, ezzel iparkodott befelé a Kempinski Szállodán keresztül. Nem állt ő meg sehol, ruganyosan lépkedett keresztül a hosztesz-lányok és a Valtonos biztonsági őrök sorfalán, időnként kicsit megvillantotta a zakója alól kikandikáló ál-karszalagját. Aztán mikor már beért, a bulin körülnézett és megállapította magában, hogy egész jól eltalálta, majdnem ugyanolyan az igazi karszalag is mint az övé!

Kiváló személyiségek, hírességek vettek részt az eseményen, emelkedett volt a hangulat, elegáns urak és hölgyek múlatták az időt, kifejezetten elegánsak voltak, Mopszli úr ezért is rítt ki nagyon a társaságból. Egy barna tréning volt rajta, oldalán két piros csíkkal és az ócska tréning kissé még lógott is rajta. Tivadar nézte őt egy darabig, majd nem bírt magával és megkérdezte:

– Te hol voltál? A réten szaladgáltál?
– Nem! A piacon voltam!

A piacon volt, majd próba-szerencse alapon besétált a Kempinski Hotelbe, és megpróbált beregisztrálni a nagyszabású, zártkörű partira. Annyit mondott, hogy sajtós és a fiatal hosztesz-lányok bedőltek neki, talán még ő is meglepődött azon, hogy ennyire zökkenőmentesen sikerült bejutnia!

Mopszli úr, a csapat őskövületinek egyike, közel 40 éve volt már a szakmában, kevés dolog volt, amit ő nem tudott, nem látott, nem hallott volna. Egyfajta ikonnak számított ebben a körben és teljesen nyilvánvaló volt, hogy utolsó leheletéig a programisták között marad!

Szóljon hozzá!