ZETApress

hírportál

Karate Liga Újpesten

Elrajtolt a hazai karate versenyszezon. A Hayashi Magyar WKF Karate Liga 2. fordulójával a hétvégén kezdetét vette a 2021-es magyarországi karatés versenyidény – tudatta Turák Péter, a Magyar Karate Szakszövetség sajtófőnöke. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Az UTE cselgáncs csarnokában rendezett kétnapos viadalon 30 egyesület 300 felnőtt és utánpótláskorú karatésa vett részt. A járvány miatt a legnagyobb gondossággal lebonyolított versenyen tatamira lépett a tokiói olimpiai részvételre pályázó felnőtt válogatott sportolók többsége is. Fotóink Nagy Ákos felvételei.

A versenyt dr. Mészáros János, az MKSZ elnöke dr. Tahon Róbert főtitkár társaságában nyitotta meg. A jó színvonalú mérkőzéseket hozott megmérettetésen az olimpiai kvalifikációs versenyekre készülők közül többen is eredményesen kezdték a szezont: küzdelemben Hárspataki Gábor (MTK) és Molnár Dániel (UTE), formagyakorlatban pedig Nagy Botond (UTE) és Sterck Laura (MTK) is megnyerte a maga kategóriáját.

A versenyt – Falusi Márton, az MKSZ Versenyszervező Bizottsága vezetőjének irányításával – a Karate Világszövetség, a WKF covid szabályzata, illetve a Magyar Karate Szakszövetség járványvédelemmel kapcsolatos előírásai szerint bonyolították le. A Hayashi Magyar WKF Karate Liga következő állomásai, 3. forduló: február 6-7-e Zalaegerszeg és 4. forduló: február 27-28-a Szarvas.

Szóljon hozzá!