ZETApress

hírportál

Taroltak a focisták!

Az MSÚSZ 63. alkalommal választotta meg az Év sportolóit. Az év végi szavazáson – mint 10 napja megírtuk – 412 sportújságíró adta le voksát. A győztesek az M4 Sport tegnap esti műsorában:

Az év férfi sportolója: Szoboszlai Dominik labdarúgó
Az év női sportolója: Karakas Hedvig cselgáncsozó
Az év csapata, hagyományos csapatsportok: férfi labdarúgó-válogatott
Az év csapata egyéni sportágak csapatversenyén: Babos Tímea – Kristina Mladenovic teniszpáros
Az év edzője: Marco Rossi férfi labdarúgó-válogatott
Az év fogyatékos sportolója: Berente Judit szervátültetett sífutó, sílövő – a Magyar Paralimpiai Bizottság által felkért szakemberek, szakírók voksoltak
Az év sportpillanata: Szoboszlai Dominik gólja az Izland elleni pót-selejtezőn – közönségszavazatok alapján
MSÚSZ-életműdíj: Keleti Ágnes tornász a világ legidősebb, 100 éves olimpiai bajnoka – az MSÚSZ elnökségének döntése alapján
Az év e-sportolója: Bereznay Dániel (Formula-1)
Az év szabadidős sporteseménye: Streetball Challenge Hungary
E két kategóriában pályázni lehetett, a győztesről az MSÚSZ elnöksége döntött
A gálán adták át a Mediaworks három orgánuma (Magyar Nemzet, Nemzeti Sport, Origo) közös szavazásán győztes sportolóknak a díjat:
Kézisek kézise férfiak: Kovács Péter
Kézisek kézise nők: Gódorné Nagy Marianna
Pólósok pólósa: Faragó Tamás – később veszi át az elismerést

A sportvilág sztárjai közül többek között videoüzenetet küldött Carl Lewis kilencszeres olimpiai bajnok amerikai atléta; Mary Pierce, egyéniben kétszeres Grand Slam-tornagyőztes francia teniszező; Fabio Capello, a Bajnokok Ligája-győztes olasz futballedző; valamint Francia Zsuzsanna (Susan Francia), az amerikai színekben kétszeres olimpiai bajnok evezős. Utóbbi édesanyja Karikó Katalin szolnoki születésű kisújszállási asszonyság. A neves biokémikus szabadalma alapján fejlesztették ki a koronavírus okozta Covid-19 betegség elleni oltások egyikét.

A nemzetközi sportvilág vezetői közül digitálisan megjelent az ünnepségen Vlad Marinescu, a Nemzetközi E-sport Szövetség elnöke, illetve Marius L. Vizer, a Nemzetközi Cselgáncs Szövetség első embere.

1 hozzászólás

  1. Természetesen nem lepett meg, hogy taroltak a focisták. Azért a gyorskoris Eb-aranyak, Valter Attila kerékpáros hegyi hajrája és az Eb-győztes férfi pólósok nálam értékesebbek.