ZETApress

hírportál

Pólós hétvége

A magyar és az olasz férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya is nehéz összecsapásra számít a FINA világliga debreceni európai selejtezőjének holnapi negyeddöntőjében.

Marcz Tamás a mai online sajtótájékoztatón elmondta: a nemzetközi felkészülés első lépése az előttük álló világliga. Az olaszok elleni párharcot tradicionálisnak nevezte a magyar szövetségi kapitány, nem csupán azért, mert a világbajnok az Európa-bajnokkal találkozik, hanem azért is, mert mindig kemények és nehezek a két együttes egymás elleni mérkőzései. Kitért rá, hogy a felkészülésre összehívott 20-22 játékosból szerencsére nem a koronavírus, hanem a szakmai stáb szelektálta a 15 fős utazó keretet. Megemlítette: mindkét együttesből hiányoznak fontos játékosok.

Boldog vagyok, hogy itt lehetünk és újra játszhatunk – fogalmazott Alessandro Campagna olasz szakvezető hozzátéve: noha a tavalyi esztendő és az olimpia elhalasztása sokkhatásként érte a játékosokat, ám mentálisan erősek, és azzal együtt is tovább készültek, hogy bizonytalan volt, pontosan mire is teszik. Most azonban tavaly március után ismét van cél, és izgalmas mérkőzést vár a magyarok ellen. Az olasz-magyar vízilabda-meccseket az olasz-brazil futballtalálkozókkal állította párhuzamba, hiszen két, az olimpiákon és világbajnokságokon is rendkívül eredményes együttes száll medencébe. Mint mondta, a holnapi találkozó eredményétől függetlenül három nehéz összecsapás vár csapatára, amelyekből fontos információkhoz jut majd az olimpiai felkészülés szempontjából.

Nagy Viktor úgy fogalmazott, ahogy a vízben is minden másodpercben reagálniuk kell a történésekre, úgy a járványhelyzetben is alkalmazkodni kell a körülményekhez. A hálóőr hozzáfűzte: mint mindig, így az őrült tavalyi év után is optimista és várakozva tekint a nyár elé.

A világliga európai selejtezőjében nyolc válogatott, a magyar és az olasz mellett Horvátország, Montenegró, Franciaország, Görögország, Spanyolország és Szerbia nemzeti csapata küzd meg egymással. A magyar csapat pénteki negyeddöntős sikere esetén szombaton a Horvátország-Montenegró összecsapás győztesével találkozik. A helyosztókat vasárnap rendezik. Erről a tornáról négy csapat szerepelhet majd a június 26-a és július 2-a között sorra kerülő Szuper-döntőben. A tornát az M4 Sport közvetíti. A program:

08-a péntek:
16:30 Horvátország-Montenegró
18:15 Franciaország-Görögország
20:00 Olaszország-Magyarország
A Spanyolország-Szerbia negyeddöntőt 2020. március 10-én lejátszották – 13:11 (3:3, 5:1, 2:3, 3:4) -, ám a két csapat 14:45-kor Debrecenben is megmérkőzik egymással tét nélküli meccsen

09-e szombat:
14:45 és 16:30 az 5-8. helyért
18:15 és 20:00 az 1-4. helyért

10-e vasárnap:
14:45 a 7. helyért
16:30 az 5. helyért
18:15 a 3. helyért
20:00 az 1. helyért

Szóljon hozzá!