ZETApress

hírportál

Sikeres triatlonosok

Triatlonisták győztek az országúti kerékpárversenyen és biatlonban. Az idény első kiemelt országúti kerékpárversenyén Tihanyban, meglepetés női győzelem született: Csomor Erika, többszörös duatlon világbajnok és Ironman versenyző hatalmas hajrában szerezte meg az aranyérmet a Benkó Barbara előtt.

Barbarát szintén nem ebben a sportágban jegyzik a nemzetközi élmezőnyben, hiszen ő egy német hegyikerékpáros csapatban versenyez több mint egy éve ? tudatta Terepsport.hu. Erika korábban szintén nagyszerű eredményeket ért el hegyikerékpáron, de Erdélyi Eszter után a legeredményesebb magyar nő, aki az XTERRA extrém tereptriatlon sorozatban világkupa pontokat szerzett. A férfiak versenyében a tapasztalt Specziár Viktor ügyesen taktikázva az utolsó métereken hajrázta le ellenfeleit.

Vasárnap rendezték meg a biatlon országos bajnokságot Galyatetőn, ahol a sportág idei nagy ?vesztese? Gombos Károly aratott győzelmet. A versenyzők körében ?Charlie? néven ismert sportoló az biatlon olimpiai válogatott tagjaként tavaly októberben balesetet szenvedett (elütötte egy szabálytalanul kanyarodó autó), ezzel az olimpiai kijutás számára elérhetetlenné vált, bár a decemberben kezdődő válogató versenyeken már részt vett, sőt volt, ahol a legjobb magyar eredményt érte el. Országos bajnoki címe az olimpikon Tagscherer Zoltán előtt némiképpen kárpótolja ezért.

Charlie a nyári szezonban a X2S-KONA TEAM színeiben tereptriatlon és terepduatlon versenyeken képviseli Magyarországot, de extrém hegyi futóversenyeken is eseményekben gazdag idény vár rá, hiszen Ziskó Balázzsal és Poór Brigittával együtt a SALOMON kiemelt támogatását kapta meg erre az évre. A fotókat az X2S TEAM készítette.

Szóljon hozzá!