ZETApress

hírportál

Löw már nem népszerű

Sokan azt várták Németországban, hogy a spanyoloktól a Nemzetek Ligájában elszenvedett történelmi 6:0-s vereség után felbontják Joachim Löw szövetségi kapitány szerződését, aki elveszítette megbecsülését a szurkolók előtt – tudatta Takács Gábor.

Néhány napja azonban a DFB megerősítette posztján a kapitányt. Löw szerződése a 2022-es világbajnokság végéig szól. Ezzel együtt nem csitulnak a 2014-ben a Nationalelfet vb-aranyig vezető mester ellentáborának indulatai. Többek között Matthaeus és Rummenigge sem ért egyet azzal, hogy nem váltották le Löwöt. A Sportbild című újság arról írt, hogy a német szövetségnek példát kellene vennie a Bayerntől és a Dortmundtól, azaz a kudarc után meg kellene válnia Löwtől.

Mint ismeretes, tavaly októberben a müncheniek leváltották Niki Kovac akkori vezetőedzőt egy frankfurti 5:1-es vereséget követően. Utódja Hansi Flick idén mindent megnyert a bajorokkal. A dortmundiak pedig a szombati, Stuttgarttól hazai pályán elszenvedett 1:5 után kötöttek útilaput Lucien Favre talpára. Helyét az eddigi másodedző, Edvin Terzic foglalja el.

Egyébként a Bayern és a Dortmund is bejutott a BL nyolcaddöntőjébe, akárcsak a másik két német induló, a Lipcse és a Mönchengladbach. Mint egy hete megírtuk, a Fradi Kijevben elbúcsúzott a BL-től.

Szóljon hozzá!