ZETApress

hírportál

Sakk a Eurosporton

Az Eurosport közvetítheti a Bajnokok Sakktornáját Európában és Ázsiában. Az Eurosport és a Play Magnus Group megállapodott az első professzionális online sakkmérkőzés-sorozat, a Bajnokok Sakktornája (Champions Chess Tour) következő szezonjának páneurópai és ázsiai jogairól.

A sakk így – további prémium sportesemények mellett – november 22-től több mint 60 európai és ázsiai országban lesz látható élőben és on-demand az Eurosport platformjain, milliók számára közelebb hozva a játékot – tudatta Jankó Bálint.

A megállapodás értelmében a Bajnokok Sakktornájának élő és lokalizált adásait angol, német, francia és spanyol nyelven közvetítik digitális platformokon – Európában az Eurosport alkalmazásán. A 2021-es szezon tornáinak legérdekesebb pillanatait az Eurosport1 főműsoridőben, másnapi ismétlésekkel közvetíti

Ezt kiegészítendő, az Eurosport szerkesztőségi és közösségimédia-tartalmai a mérkőzések legizgalmasabb részeire és a versenyszabályok összefoglalóira összpontosítanak, hogy a sakk egyre növekvő közönsége világszerte megértse és jobban megismerje a játékot.

A sakkban remek potenciál van arra, hogy elkötelezett, globális közönséget vonzzon. Az Eurosport már bebizonyította, hogy eredményes egy-egy sportág népszerűsítésében, és erős platformjai révén támogatni tudja a jogok tulajdonosait, hogy új területeken növeljék a sportág rajongótáborát. A Play Magnus Group a világszerte több mint 650 millió ember által játszott sakk megújításáról ismert. A lineáris és digitális megközelítés kombinálásával az Eurosport részt vesz ebben az innovációban. Közvetítésünkkel és disztribúciós tevékenységünkkel a sakkot a lehető legtöbb emberhez juttatjuk el – mondta Trojan Paillot, az Eurosport jogokért és műsorterjesztésért felelős alelnöke.

A Play Magnus Grouppal összefogva aktívan hozzájárulunk a sportág kereskedelmi értékének növeléséhez. Mivel a Bajnokok Sakktornája online versenysorozat, az együttműködés révén minden eszközünket fel tudjuk használni arra, hogy segítsük növekedését, és az eseményt igazán szórakoztató és izgalmas sporteseménnyé tegyük – mondta Emmanuel Mendibure, a Discovery és az Eurosport partnerségekért felelős vezetője.

Örülünk és büszkék vagyunk erre az együttműködésre. Az Eurosporttal együttműködve a sakkjáték nyújtotta szórakoztatással világszerte képesek leszünk új közönséget meghódítani. A jogok értékesítésének bevált módszere helyett úgy döntöttünk, hogy inkább szoros együttműködésben dolgozunk a sakksport fejlesztésén. Ebben a szakaszban a széleskörű disztribúció döntő fontosságú ahhoz, hogy a Bajnokok Sakktornája bevonzza a kereskedelmi partnereket, illetve nőjön a sakksport közvetítési jogainak értéke – mondta Andreas Thome, a Play Magnus Group vezérigazgatója.

A Bajnokok Sakktornája a Covid-19 járványra adott válaszként indult 2020 tavaszán, amikor az összes fizikai sakkversenyt törölni kellett. A még Magnus Carlsen Chess Tour néven indult szezon lett az első profi online sakkbajnokság, és több mint 17 millió egyedi nézővel nagy sikert aratott. A bajnokság öt tornáján a világ legjobb játékosai közül 25-en vettek részt.

A Bajnokok Sakktornája 2020 novembere és 2021 szeptembere között zajló 2021-es szezonjában Magnus Carlsen és a világ legjobb játékosai tíz fordulón keresztül pörgős, izgalmas rapidsakkot játszanak és versenyeznek az összesen 1,5 millió dolláros nyereményalapért. November 22-től a sakkrajongók a világ legjobb kommentátoraival élvezhetik a versenyeket, kapcsolódhatnak a játékosokhoz, és a modern közvetítés jóvoltából átélhetik a sakk intenzív érzelmeit és izgalmait.

A Bajnokok Sakktornája dátumai:

November 22-30: százezer dollár összdíjazás
December 26. – január 3: kiemelt, kétszázezer dollár összdíjazás
Február 6-24: százezer dollár összdíjazás
Március 13-21: kiemelt, kétszázezer dollár összdíjazás
Április 24. – május 2: százezer dollár összdíjazás
Május 22-30: százezer dollár összdíjazás
Június 26. – július 4: kiemelt, kétszázezer dollár összdíjazás
Július 31. – augusztus 8: százezer dollár összdíjazás
Augusztus 28. – szeptember 5: százezer dollár összdíjazás
Szeptember 25. – október 3: döntő, háromszázezer dollár összdíjazás

A Eurosport

Az Eurosport az európai sportrajongók első számú választása, a legnagyobb sporteseményeken keresztül köti össze a rajongókat és a sportolókat. Az olimpiai játékok európai otthonaként a 2018-as pjongcsangi téli olimpia élményét rekordszámú nézőnek közvetítette a lokalizált lineáris és digitális Eurosport-platformokon. A kerékpársportok, a Grand Slam tenisztornák és a téli sportok otthonaként az Eurosport 1 és Eurosport 2 csatornák összesen 246 millió kumulatív előfizetőt érnek el Európa, a csendes-óceáni térség, Afrika és a Közel-Kelet 75 országában. Az Eurosport.com az európai kontinens első számú sporthonlapja, havonta több mint 30 millió egyedi felhasználóval. Az Eurosport app (iOS és Android) alkalmazás az egyetlen, ahol az Eurosport bármikor nézhető, mobilon és tableten is. Az Eurosport Event a nemzetközi sportesemények promóciójának és menedzselésének specialistája.

Szóljon hozzá!