ZETApress

hírportál

Parázs küzdelmek az ob-n!

A Magyar Muaythai Szakszövetség túl van a két legfontosabb őszi eseményén. Előbb megrendezték az utánpótlás bajnokságot, majd a Madárfészek Ökölvívó Akadémián a junior és felnőtt magyar bajnokság küzdelmeit láthatta a nagyérdemű – tudatta az NVESZ Sajtó.

A résztvevők a járványügyi előírásokat maximálisan betartva, parázs küzdelmeket produkáltak. A magyar bajnokságot – mint ahogy az egy héttel korábbi utánpótlás ob-t – Dudok Károly, a Magyar Muaythai Szakszövetség elnöke és H. E. Bhakavat Tanskul, Budapest thaiföldi nagykövete nyitotta meg.

A hazai amatőr muaythai az elmúlt években nagy fejlődésen ment keresztül. Az utánpótlás nevelés kiszélesedett és egyre többen vannak jelen a sportágban. A nagy nemzetközi versenyekről rendre érmekkel tér haza a válogatott, ennek köszönhetően a Világszövetség (IFMA) a 112 tagország között előkelő helyen kezeli Magyarországot. A Világszövetség rendszeresen ad hírt a magyar műhelymunkáról, valamint az elnökségben és az elit bírói karban is jelen vannak a magyarok.

2020-as magyar bajnokok

Felnőtt női:
48 kg: Pintye Tímea
54 kg: Tóth Enikő
57 kg: Nemes Boglárka
60 kg: Sándorfi Ajsa
63,5 kg: Gyöngyösi Veronika

Felnőtt férfi:
54 kg: Tóbiás Dávid
63.5 kg: Kurdy István
67 kg: Szána Patrik
71 kg: Koczó Henrik
75 kg: Bereczky Dominik
81 kg: Tóth Csaba
86 kg: Balássi Bálint
+91 kg: Gödri Koppány

Férfi junior:
57 kg: Forgó Zalán
60 kg: Seffer Tamás
67 kg: Kiss Ákos
71 kg: Nagy Dominik
75 kg: Adler Dávid
81 kg: Krasznai Kende

Női junior:
54 kg: Danelovszky Vanda

Szóljon hozzá!