ZETApress

hírportál

Ma is lett egy bronzunk!

A Grand Slam Hungary mai 2. napján a mindössze 19 esztendős Özbas Szofi dobott nagyo(ka)t: bronzérmet szerzett, amely egészen Tokióig repítheti! – tudatta Gombkötő Roland sajtófőnök. A tegnapi nyitónapról idekattintva olvashatunk.

Nagyon sokat érhet ez a bronz, ugyanis a mellé járó ötszáz ranglista-ponttal az olimpiai kvalifikációs ranglistán Szofi a bejutók közé lépett. Ha most zárulna a sorozat, indulhatna a tokiói olimpián! – Fogalmam sincs, mi történt, még szinte fel sem fogtam. Ez a siker olyan boldogság, amire nem igazán találok szavakat. Jó érzés, hogy az eddigi összes küzdelem megtérült, és végre kezdenek összeállni a darabok egy egésszé. Ma leginkább magamnak bizonyítottam. Csak magamra koncentráltam. A nap elején kicsit meginogtam, de hamar összeszedtem magam, és mindent beleadtam. Ma este ünnepelni fogok, olyan emberekkel, akik mindig ott vannak mellettem, nem csak a szép pillanatokban. Szerencsés vagyok, mert olyanok vesznek körül, akik mellett biztonságban érzem magam! – mondta mosolyogva a győzelme után Szofi.

Megtiszteltetésnek nevezte Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy Magyarországon indulhatott újra a nemzetközi judoélet. – A 2017-es világbajnokság után megtiszteltetés, hogy ilyen rangos eseménnyel indult el ismét a judoélet, köszönet érte a Nemzetközi Judo Szövetségnek – idézte az MTI Gulyás Gergelyt, aki a budapesti Grand Slam mai megnyitó ünnepségén mondta el köszöntőjét. A miniszter beszédében kifejtette, kihívást jelentő idők járnak, és korábban nehéz lett volna elképzelni, hogy a világ legjobb sportolói üres arénákban versengenek.

Marius Vizer, a nemzetközi szövetség (IJF) elnöke is a sportág újraindulását hangsúlyozta: Köszönet a magyar kormánynak a támogatásért, és még ha nincsenek is jelen a szurkolók, a judo szelleme itt van velünk – jelentette ki. Dr. Tóth László, a magyar szövetség vezetője ugyancsak köszönetet mondott a Kormánynak és az IJF-nek azért, hogy létrejöhetett az első Grand Slam-verseny Magyarországon.

A Grand Slam Hungary holnapi zárónapján 9 magyar judósért szoríthatunk: tatamira lép 90 kg-ban Tóth Krisztián (MTK Budapest), Sáfrány Péter (Miskolci VSC) és Iklódi Máté (Ceglédi VSE), a 100 kilósok között Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Ohát Zalán (Budaörsi SC), Vég Zsombor (Ceglédi VSE) és Kordély Péter (Kaposvári JK), a +100 kg-ban Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE), a női +78 kg-ban pedig Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC). A selejtezők 11 órakor kezdődnek, az érmes csatákra 17 órától kerül sor a Papp László Arénában.

Szóljon hozzá!