ZETApress

hírportál

A járvány kezében vagyunk!

Ma délután az FTC a Szentest fogadta a női vízilabda bajnokságban. A szurkolók ezúttal ingyen tekinthették meg a mérkőzést – tudtuk meg Takács Gábortól, aki a meccs után Gerendás György szakmai igazgatóval és Béres Gergely edzővel beszélgetett.

Repülőrajtot vettek a zöld-fehérek, a vendégek a II. negyed közepén szerezték első góljukat, ekkor már 6:1-re vezettek a hazaiak. A folytatásban egyre nőtt a különbség a két csapat között, a Fradi 7:0-ra nyerte a III. negyedet, a meccset pedig 22:4-re.

Sorozatban 10. trófeáját gyűjtötte be a Fradi férfi csapata szeptember végén, amikor egymás után harmadszor is megnyerte a Magyar Kupát.

G.Gy: Pedig a döntőben sem Zalánki Gergő, sem Varga Dénes nem játszott. Sokadszorra is helyén volt a játékosok szíve és koncentrációja. Két másodperccel a meccs vége előtt egyenlítettünk, majd az ötméteres párharcban vertük a Szolnokot.

A BL-csoportból nem lehet kérdéses a csapat továbbjutása, az ellenfelek a Barcelonetta, a Hercegnovi, a Hannover, a Tbiliszi és egy a selejtezőből érkező együttes.

G.Gy: Ha nem lenne a járvány, egyértelműen a BL-címvédésre is esélyesnek tartanám a csapatot, jelenleg viszont bármi előfordulhat, azt sem lehet tudni, hogy holnap mi lesz.

Szereznek pontot a focisták a BL-csoportkörben?

G.Gy: Szerintem igen, mégpedig a Kijev elleni idegenbeli találkozón látom erre a legnagyobb esélyt. A Fradi erőssége ugyanis kontratámadásokban rejlik.

Béres Gergely, a Fradi edzője érmet vár a lányoktól

Eddig mind az öt mérkőzésüket megnyerték a bajnokságban. Elégedett a lányok teljesítményével?

B.G: Láttam biztató jeleket, de hibákat is, így a mai meccsen is. A rangadók még csak most jönnek. Igazi értékmérő lesz az ÚVSE elleni november 7-i találkozó.

Negyedszer szerepel a Fradi női pólócsapata az OB I-ben. Eddig kétszer negyedikek lettek, a tavalyi bajnokság pedig a járvány miatt félbeszakadt. A cél most már nyilván a dobogó.

B.G: Egyértelműen. Tavaly már sikerült döntetlent játszanunk az ÚVSE-vel. a kupában pedig le is győztük őket. Persze van még két nagy riválisunk, a Dunaújváros és a BVSC is. Nagy harc lesz az élmezőnyben.

A válogatott Vályi Vanda nyáron érkezett a dunaújvárosiaktól. Sikerült már beilleszkednie?

B.G: Vanda nagyon jó szellemű játékos, fontos és hasznos tagja a csapatnak!

Szóljon hozzá!