ZETApress

hírportál

Többet érdemelő Bringasport

ELIT10 – Többet érdemelsz-program indul a legjobb magyar bringásokért. A Magyar Kerékpáros Szövetség tizenkét szakágban indítja el ELIT10 – Többet érdemelsz! nevű programját, amely a sportág ikonjainak szponzori, infrastrukturális és médiatámogatását célozza.

Bár a bringasport egyre jobban látható, a Szövetség úgy érzi, rengeteg sportolója méltatlanul kevés elismerést és lehetőséget kap, hogy 100%-os teljesítményt nyújtson. A kerékpársport menedzsmentje szerint az elmúlt évek eredményei magukért beszélnek, Európa-bajnoki és világbajnoki helyezések, World Tour szerződések, TOP10-es nemzetközi futamok vannak a hazai bringások lábában, mégis sok versenyzőnk szponzorációs és támogatáshiánnyal, infrastrukturális nehézségekkel és financiális problémákkal küzd.

Számtalan neves versenyzővel és szakavatott edzővel történő beszélgetést követően a szakvezetés úgy döntött, a szűkre szabott lehetőségeken, a versenyeztetésen és az eszközvásárláson túl pilot projektként új típusú támogatást ad azon versenyzőknek, akik az elmúlt években eredményesen öregbítették a hazai kerékpársport hírnevét, és ELIT10 programjával hozzájárul a további sikerek eléréséhez, szponzorációs és/vagy topligás szerződés eléréséhez. A Program részleteit ősz végén mutatják be és a 2021-es szezonban indul, annyit azonban már most tudni lehet, hogy milyen fő elemekből áll majd. Ilyenek többek között:

Személyes szponzorok felkutatása és kiajánlása
Személyes brand-építés, kommunikációs és médiatámogatás, képzés
Kiemelt versenyeztetési és eszköztámogatás
Egyéni kapcsolattartás és adminisztrációs támogatás
Nyelvi képzés, továbbképzés támogatása

A Szövetség azokat az Elit versenyzőket részesíti a támogatásban, akik még-, vagy éppen jelenleg nem rendelkeznek olyan háttérrel, amely képességeikhez méltó eredményeik elérését segítené. A Program olyan kiválóságok támogatására szolgál majd, mint Szalontay Sándor, Lovassy Krisztián, Benkó Barbara, Buzsáki Virág, Filutás Viktor, Vas Kata Blanka, Lovassy Patrik Rómeó, Szöllősi Ferenc, Szabó Zsófia, Wermeser Zsombor, Borissza Johanna, Schön Martin, Palumby Zsombor, Parti András, Szatmáry András, Szepesi Tibor, Szarka Gergely, Rózsa Balázs vagy Hugyecz Zsófia.

A lehetőség rugalmas, és amint az adott versenyző fejlődéséhez szükséges szponzor, támogatás, vagy elit szerződés megérkezett, újabb feltörekvő tehetségek kapnak lehetőséget a pilot projekt révén. Bringasport: Többet érdemelsz! – vallja Kádár Kristóf kommunikációs vezető.

Szóljon hozzá!