ZETApress

hírportál

Győzelemmel kezdett Budafok

74 év után tért vissza az NB I-be a Budafoki MTE. Igaz, korábban se sokat vitézkedtek az élvonalban: mindössze egy szezont bírtak ki. Az 1945/46-os bajnokságtól 26 mérkőzés 14 hazai és 1 vidéki pontjával búcsúztak. Július 3-i bemutatkozó sajtótájékoztatójuk idekattintva olvasható.

Tegnap este a bél-budai újonc az 1. forduló zárómérkőzésén 2000 néző előtt a Kisvárdát 1:1-es félidő után 2:1-re verték a Promontor utcában. A másik újonc: az MTK a péntek délutáni nyitómérkőzésen 1:0-s félidői vezetés után 1:1-t ért el a címvédő FTC ellen. A nyitóforduló további eredményei: Paks-ÚFC 1:2 (0:1), ZTE-Fehérvár 3:3 (2:2), DVTK-Zsóry FC 2:1 (2:1). A PAFC-Bp. Honvéd összecsapást a két csapat nemzetközi kupaszereplése miatt későbbre halasztották.

1 hozzászólás

  1. Hajrában szerzett góllal győzte le a Honvédot a PAFC. A Puskás Akadémia a rendes játékidő utolsó percében szerzett góllal 1:0-ra verte a vendég Bp. Honvédet az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzésen. A meccset eredetileg augusztus 16-án játszották volna, de akkor a felcsútiak keretében több játékos elkapta a koronavírust. Ezúttal viszont a kispestieket tizedelte meg a járvány, emiatt a kispadon szinte csak utánpótláskorú labdarúgó volt, a szintén fertőzött Bódog Tamás vezetőedző helyét pedig Klausz László foglalta el. A felcsútiak sorozatban elszenvedett négy vereség után nyertek, a fővárosiak három döntetlent követően kaptak ki.