ZETApress

hírportál

Nehéz hazai győzelem

Nagy küzdelemben nyert a Fradi. Tegnap este változatos mérkőzést vívott egymással a Népligetben a Fradi és a Budakalász a férfi kézi NB I-ben. A 7. percig fej-fej mellett haladtak a csapatok. Ekkor 4:4 állt az eredményjelzőn – tudatta Takács Gábor.

Ezután a házigazdák megléptek két góllal, majd következett négy kalászi találat zsinórban, mellyel 6:8-ra alakult az állás. Izgalmas volt az I. félidő hajrája. 11:11 után 14:12-re vezettek a zöld-fehérek, majd a szünetre 15:13-ra csökkent az előny.

Fordulás után 18:14-re elment a Fradi, a hajráig tartotta is négy-ötgólos előnyét. Az utolsó öt percre feljavultak a vendégek és két gólra felzárkóztak. A végjátékban az idegek harcát a ferencvárosiak bírták jobban és 30:27-re nyertek. A ferencvárosi Bognár Alex öt góllal terhelte a kalásziak kapuját.

A kézisek nagyon várják a Juvét és a Barcát

A Fradi eddig mind a négy meccsét megnyerte a bajnokságban – kezdte a meccs utáni interjút Takács Gábor Horváth Attilával, a Fradi edzőjével.

H.A: A Cegléd és az Orosháza elleni hazai győzelem a kötelező kategóriába tartozik. Az Európa Liga főtábláján szereplő Tatabánya otthonában megszerzett két pont viszont nagy bravúr. A Budakalász ellen nehéz küzdelemre számítottam, ez is be is igazolódott.

Miben változott a csapat a tavalyi idényhez képest?

H.A: A küzdőszellem változatlanul töretlen, néhány tehetséges fiatalt kell beépítenünk a csapatba. Ez azért hosszabb időbe telik.

Mi a cél a Fradiban?

H.A: Jövőre szeretnénk kilépni az európai porondra!

Mit szól ahhoz, hogy a focisták bekerültek a BL-csoportkörbe?

H.A: Közhely, de a Fradi egy nagy család. Minden szakosztály sikerének nagyon örülünk. Most nagy élményben lehet részünk, hiszen a klubvezetés ígéretét bírjuk, mely szerint ott lehetünk a focisták hazai BL-meccsein. Azt hiszem, nem kell ecsetelnem, hogy mit jelent a Juvét és a Barcát testközelből látni.

Szóljon hozzá!