ZETApress

hírportál

Magyar ezüst Kínában

A különleges és extrém körülmények megrendezett versenyen ausztrál győzelem született, Luke McKenzie szerezte meg az aranyérmet, de fantasztikus küzdeni tudással Major József (Széchenyi ESE) minden más riválisát megelőzve megszerezte az ezüstérmet.

Józsi kihívói, a 2007-es Ironman világbajnok Chris McCormack Ausztráliából, a háromszoros Ironman bajnok Luke McKenzie szintén ausztrál származású, Lothar Leder, az első ember a történelemben, aki 8 órán belül teljesítette az Ironman távot és a tavalyi abszolút harmadik helyezett Mike Schifferle Svájcból.

Szenzációs magyar siker a kínai Ironman versenyen

McCormack hamar kiesett a versenyből, a kerékpár elején gyomorpanaszok miatt feladta a küzdelmet. McKenzie már az úszásnál döntésre akarta vinni a befutót és hihetetlen erősen kezdett. Sokan arra fogadtak, hogy ezt nem fogja bírni. Józsi megfontoltan, az ausztrál mögött 12 (!) perccel lépett partra. A magyar sportoló ezt a hátrányt mindenki mással szemben ledolgozta, de a győztest nem tudta utolérni. A bronzérmet a dán Jens Groenbek szerezte meg.

A nőknél nagyon sokáig nyitott volt a küzdelem, nem akadt senki, aki el mert volna menni a többiektől. Az amerikai Amy Marsh azonban a kerékpáros táv végén tempót váltott és ellépett a többiektől, 16 perccel gyorsabban teljesítve a kerékpáros távot, mint a második leggyorsabb nő! Az ezüstöt az a Nicole Leder szerezte meg, akinek a párja a férfiak között indult, de nem sikerült dobogóra állnia. Nicole biztosította a családi békét.

Lenti Anita sikerrel teljesítette a teljes távot, összetettben a 11. helyet szerezte meg, korosztályában minden számban és abszolútban is a legjobb volt! Kővári Luca a féltávú versenyen a 13. helyen végzett, ezzel kvalifikálta magát a féltávú világbajnokságra ? tudatta a Terepsport.hu.

Szóljon hozzá!