ZETApress

hírportál

Nem született címvédés

A férfiaknál Csere Gáspár, a nőknél pedig Szabó Tünde nyerte a mai 35. SPAR Budapest Maratont, amely egyben a klasszikus táv országos bajnoksága is volt. A férfiaknál és a nőknél sem jött össze a címvédés: a tavalyi bajnok Jenkei Péter ezúttal 2. lett a 2018-as győztes Csere Gáspár mögött, Gyurkó Fanni pedig idén nem indult.

A hagyományos viadalon ezúttal is több távon indulhattak a futók. A mezőny a megszokott 30 ezres létszámnak ezúttal az 1/3-a volt, de így is mintegy húsz országból érkeztek az indulók. A rajt minden esetben kisebb, néhány száz fős csoportokban zajlott. Erről idekattintva olvashatunk.

A szervező Budapest Sportiroda teljes mértékben betartotta és betartatta a hatóságok által előírt vagy ajánlott egészségügyi óvintézkedéseket, csak tünetmentes futók indulhattak, mindenkinek arcmaszkot kellett viselnie és testhőmérséklet-mérésen kellett átesnie, mielőtt belépett volna a versenyzónába.

Eredmények, férfiak:
1. Csere Gáspár (BEAC) 2:17:43 óra
2. Jenkei Péter (Vasas SC) 2:20:58
3. Nagy Péter (klubtalan) 2:33:24

Női dobogósok:
1. Szabó Tünde (PVSK) 2:43:39
2. Ménes Anita (Tiszakécske) 2:47:32
3. Virág-Erdélyi Zsófia (ÚTE) 2:49:45 óra

Mikuláskor nem futhatunk!

A lágymányosi befutóval véget ért az idei fővárosi futószezon, mert a 7. Blikk Mikulásfutás rajt- és célhelyszíneként használt Fővám téri Corvinus Egyetem épületébe csak a dolgozók és hallgatók léphetnek be, gátolván ezzel a járvány terjedését. Mivel az eddig bevált épületet nem lehet használni és a környéken nincs másik olyan helyszín, mely kiszolgálná a közel 3000 résztvevőt, így a szervezők nagy sajnálatára a december 6-án vasárnapra tervezett rendezvényt le kellett mondani. Reméljük, jövőre már maszk nélkül találkozhatunk a megszokott helyeken és távokon! A benevezetteket már értesítették a nevezési díjjal kapcsolatos tudnivalókról.

2 hozzászólás

  1. A BEAC színeiben 2 személy is az érmesek között volt! Hajrá BEAC!

  2. Szekeres Feri, az 1980-as moszkvai olimpia résztvevője is kétszer futott!