ZETApress

hírportál

Európai Fradi-sikerek

Mint ismeretes, az FTC 25 év után újra bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Eddigi legnagyobb nemzetközi sikerüket 1965-ben érték el a zöld-fehérek, amikor a Manchester Unitedet is legyőzve bejutottak a Vásárvárosok Kupája fináléjába. Június 23-án Torinóban Fenyvesi dr. góljával 1:0-ra legyőzték a Juventust, megnyervén ezzel a trófeát.

Három évvel később a ferencvárosiak kettős győzelemmel búcsúztatták a Liverpoolt, majd a Bilbaón és a Bolognán is túljutottak. A döntőben két meccsen alulmaradtak a Leeds Uniteddel szemben – emlékezett Takács Gábor a dicső múltra.

’63-ban a VVK, ’72-ben az UEFA Kupa elődöntőjéig menetelt a csapat, majd 1995-ben a Real Madrid elleni döntetlen jelentette a legnagyobb eredményt a BL legjobb 16 csapata között. A KEK 1974/75-ös kiírásában a Ferencváros egészen a döntőig menetelt, a Liverpoolt és a Crvena Zvezdát is kiverte a csapat, a bázeli döntőben sajnos 3:0-ra kikapott a korszak nagy csapatától, a Dinamó Kijevtől.

A Fradi október 20-án kedden 21 órakor Barcelonában kezdi meg szereplését a BL 32-es főtábláján. A további menetrend: október 28-a FTC-Dinamó Kijev, november 4-e FTC-Juventus, 24-e Juventus-FTC, december 2-a FTC-Barcelona és 8-a Kijev-FTC. Az első hazai meccsét a Gruopama Arénában, majd a további kettőt a Puskás Arénában játssza 21 órától a zöld-fehér gárda.

Szóljon hozzá!