ZETApress

hírportál

Virtuális szigetfutás

Száz kárpátaljai gyerek futott együtt Kokóval virtuálisan. Az akcióhoz 1353-as mezben futó hazai önkéntesek is csatlakoztak, hogy így hívják fel a figyelmet az Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai rászorulókért indított gyűjtésére.

Virtuális közösségben, de valódi célokért futottak együtt kárpátaljai gyerekek és az Ökumenikus Segélyszervezet budapesti önkéntesei. A rendkívüli akciót Kovács Kokó István, a Segélyszervezet jószolgálati nagykövetének vezetésével hirdették meg csütörtök délután a Margitszigetre. Az olimpiai bajnok bokszoló és a hozzá csatlakozó önkéntes futók online módon kapcsolódtak össze a beregszászi iskolás gyerekekkel, akik pedig a hagyományosan októberben megszervezett – ám idén a járvány miatt elmaradó – Beregszászi Jótékonysági Félmaraton helyszínén álltak rajthoz.

Az akció célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a határokon átívelő szolidaritás fontosságára, és hogy az adományokból minél több olyan rászoruló családot, gyermeket és egyedül élő időst tudjon az Ökumenikus Segélyszervezet Kárpátalján támogatni, akik a járvány miatt most még nehezebb helyzetbe kerültek. A jól ismert 1353 adományvonal számait a futók is magukon viselték, hogy így buzdítsanak minél többeket adakozásra.

Gáncs Kristóf, a Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a budapesti futáson a futók mellett köszönetet mondott a Segélyszervezet kárpátaljai munkáját elkötelezetten támogató partnereknek, a Szerencsejáték Zrt-nek, az MKB Banknak, a Meditop Kft-nek és az EU-Fire Kft-nek, hogy a nehéz körülmények közepette idén is az adománygyűjtés mellé álltak.

Minden segítség számít!

A 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forint támogatást lehet felajánlani. Minden októberi érkező hívását a Segélyszervezet a kárpátaljai munkájára fordítja:

15 hívás egy gyermek fejlesztő foglalkozását fedezi,
40 hívás egy élelmiszercsomagot jelent egy bajbajutott család számra,
130 hívásból pedig a leghidegebb hónapokra elegendő tüzelőadomány lehet.

A rendezvényen elmondták azt is, hogy nagyobb összeggel a MÖS-honlapon, vagy a 11705008-20464565 adományszámlára utalással, Kárpátalja megjelöléssel lehet segíteni. A beérkező adományokat a szervezet téli élelmiszer és tűzifa segélyakciójára, illetve az egész évben működő, rászoruló gyermekek felzárkózását elősegítő programjának finanszírozására fordítja.

Szóljon hozzá!