ZETApress

hírportál

Tegnap tovább lovagoltak

Szombaton folytatódott a Magyar Lovasterápia Szövetség XVI. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Versenye (CDI-W/ CDI3*/CDIJ/CDIY/CDIP és CDN-A), és Lovasterápiás Versenye Fóton – tudatta Pethő Zsófia. Fotóink Gordon Eszter, Huszár Dávid, Szabó Réka felvételei.

A második versenynapon is párhuzamosan, külön pályákon folytak a nemzetközi és a nemzeti díjlovas-versenyszámok, valamint a gyerekek lovasterápiás versenye. A pénteki nyitónapról idekattintva olvashatunk. A Díjlovas és Lovasterápiás versenyről bővebb információk idekattintva olvashatók.

Hamisítatlan őszi időben, a járvány miatt szigorú előírások betartásával folytatódott a 16. Nemzetközi és Nemzeti Díjlovasverseny és Lovasterápiás Verseny Fóton. A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának területén most kevesebben voltak, mint az előző években, de a verseny színvonala és hangulata nem hagyott kívánnivalót maga után. Erről bárki meggyőződhetett, aki elsétált a gyerekek lovasterápiás versenyszámainak helyszínére: izgatott, boldog gyerekcsapatokat láthatott lóháton, vagy a pálya mellől szurkolva társaiknak.

A nemzetközi zsűri előtt zajló díjlovas versenyen szombaton két pályán, 8 versenyszámban mérték össze a tudásukat a díjlovasok. A délelőtti versenyszámok házigazdai teendőit Fülöp Attila, az EMMI szociális ügykért felelős államtitkára látta el. Délután került sor a Világkupa-fordulóra, melyet a Mercedes-Benz Hungária támogatott. A Mercedes Nagydíj Világkupa házigazdája Reinhard Münster, a Mercedes-Benz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója volt.

Több versenyszámot élőben is lehetett követni a Magyar Lovasterápia Szövetség Facebook-oldalán, s ezt a vasárnapra is így tervezik a szervezők. Ugyancsak folytatódott a sérüléssel élő gyerekek lovasterápiás versenye. Itt is Fülöp Attila, az EMMI szociális ügyekért felelős államtitkára volt a házigazda.

Hét versenyszámban indultak gyerekcsapatok, a következő kategóriákban: önálló lovaglás hiperaktív gyerekeknek; ügyességi feladatok vezetett lovon több korcsoportban és csapat-váltóverseny; gyógypedagógiai voltizsálás tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekeknek több korcsoportban. Sok gyerek számára már ismerős volt a környezet, hisz visszatérő, rutinos versenyzők.

A fogorvosi busz önkéntes fogorvosai is folytatták a munkájukat szombaton. A lovasterápiás versenyen induló gyerekek egymást bátorítva léptek be a mobil rendelőbe, ahol átnézték a fogaikat, és elmondták nekik, hogyan kell helyesen fogat mosni. A busz mellett arcfestő, lufihajtogató, buborékfújó és egy jókora légvár gondoskodott a jó hangulatról. A lovasterápiás verseny az OTP Bank Fogászati Roadshow egyik idei állomása.

A szombati versenynap győztesei (CDI és CDN):

Könnyű osztályú díjlovaglás (CDN) L8, nemzeti versenyszám: Lustyik Fanni (Mezőhegyesi Ménes KHSE), Gidran XXVII-43 (KARTEL) nevű lovával.

Junior Egyéni nemzetközi versenyszám: Felvinczi Lilla (Magyarország), Bonjour Majlund nevű lovával.

Junior Egyéni nemzeti versenyszám: Jakab Dalma (Ács József LSE), DA FELICE nevű lovával.

Nemzetközi Fiatal Lovas Egyéni: Emma Gömmer (Németország), Sir Robin Off Loxley nevű lovával.

Nagydíj (CDI3*) nemzetközi versenyszám: Belinda Weinbauer (Ausztria), Fustanella Old nevű lovával.

Póni Egyéni nemzetközi versenyszám: Hoffer Hanna (Magyarország), Macciato nevű lovával.

Intermediaire I. nemzeti versenyszám: Németh Gábor (Magyar Lovasterápia Szövetség), Ortega nevű lovával.

Intermediate I. nemzetközi versenyszám: Yom Tov Jazmin (Magyarország), Bojengel nevű lovával.

Mercedes-Benz Nagydíj Világkupa: Morgan Barbancon (Franciaország), Sir Donnerhall II Old nevű lovával.

A Világkupa-szám zsűri tagjai: Elke Ebert (Németország), Bernard Maurel, a zsűri elnöke, Anne Prain (Franciaország), Hillier Orsolya (Magyarország).

Szóljon hozzá!