ZETApress

hírportál

Bálint újra bizonyíthat

A H-Moto Team élversenyzője az IDM királykategóriájának egyik élcsapatában bizonyíthat a német bajnokság hétvégi, Hockenheimben rendezendő futamán. Kovács Bálint az IDM királykategóriájában is bemutatkozik a hétvégén – tudatta Molnár Ádám kommunikációs vezető. Fotóink a H-Moto Team felvételei.

Kovács Bálint számára az idei csonka szezon újabb nagy megmérettetéssel folytatódik. A H-Moto Team versenyzője az IDM Superbike korábbi bajnokcsapatának – Bayer – Bikerbox – Powered by Yamaichi – tagjaként állhat rajthoz a királykategóriában a német bajnokság hockenheimi versenyhétvégéjén. A 19 éves motoros ezúttal egy Yamaha R1-es nyergében bizonyíthatja, hogy ebben a kemény mezőnyben is képes jó teljesítményre.

Egy biztos, nemcsak a formája van rendben 2020-ban Kovács Bálintnak, de a csapata, a H-Moto Team is mindent elkövet annak érdekében, hogy Bálint a legjobbak ellen motorozhasson ebben a meglehetősen visszás idényben. A 19 éves motoros cseh csapatával, a New2 Projecttel vezeti az Alpok Adria Bajnokság Superbike összetettjét, míg a cseh bajnokság Open 1000-es kategóriájában a második helyen várja a folytatást. Ezúttal azonban komoly mélyvízbe dobják Bálintot, ugyanis a hétvégén, a Hockenheimi Ringen az extraklasszisokkal bővelkedő IDM Superbike kategóriájában áll rajthoz. Olyanok ellen kell bizonyítania többek között, mint a korábbi MotoGP-pilóta, az idei összes futamot megnyerő Jonas Folger, vagy a sorozat előző két idényben bajnoki címet szerző ukrán Ilija Michalchik. Az IDM 2016-os bajnokcsapata, Bayer – Bikerbox – Powered by Yamaichi azért kereste meg Bálintot, mert a jelenleg negyedik helyen álló motorosuk, a belga Bastian Mackels eltörte a kezét. A 19 éves versenyző tavaly éppen Hockenheimben szerezte meg az IDM Suzuki Cup bajnoki címét, ám ezúttal egy jóval erősebb mezőnyben teheti le a névjegyét egyik kedvenc pályáján.

Az előző évekhez képest, idén egy pokolian gyors mezőny áll rajthoz az IDM Superbike kategóriájában a korábbi MotoGP versenyző Jonas Folgerrel az élen. Ez egy fantasztikus lehetőség a számomra, és már alig várom, hogy megmutathassam magam egy ilyen erős mezőnyben. Az IDM királykategóriájában ráadásul egy korábbi bajnokcsapatban fogok debütálni egy Yamaha R1-el. A pályát nagyon kedvelem, hiszen tavaly itt ünnepelhettem a bajnoki címemet. Természetesen számomra egy új közegben való versenyzés biztosan nem lesz egyszerű, de úgy gondolom, hogy egy sikeres hétvégét zárhatunk majd – jelentette ki Kovács Bálint.

Kelemen Krisztián, a H-Moto Team tulajdonosa szerint versenyzője egy nagyon komoly szintfelmérő elé néz, ahol kiderül, mennyire tudja felvenni a legjobbak ritmusát: Bálintnak ez az elmúlt évek legkomolyabb erőfelmérője lesz, most kiderül, hogy ebben az évben hova tudott gyorsulni a Yamaha R1-es nyergében. Nyugodtan teheti a dolgát, hiszen nyomás és elvárás nem nehezedik rá. Jó önértékelése van, és hiszem, hogy amit tud, azt ki fogja motorozni magából Hockenheimben is. Új csapat, új 2020-as motor nehezítheti a dolgát, viszont a pálya ismerős lesz neki, és szereti is. Izgulunk, hogy a vírus továbbra is elkerülje őt. Biztos vagyok benne, hogy egy izgalmas és eredményes hétvége vár Bálintra. Már szervezzük az októberi Alpok Adria szezonzáró verseny utáni szereplését is, és körvonalazódik egy ugyancsak izgalmas projekt a novemberi hónapra egy komoly bajnokságban. De egyelőre most az előttünk álló hétvégén teljesítsen a tudásához és a tehetségéhez méltón – közölte a tulajdonos.

Szóljon hozzá!