ZETApress

hírportál

Peti Barcelonában

Nehéz körülmények között is stabilan teljesített Sebestyén Peti a vb-n! Kaotikus hétvégén van túl az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team és Sebestyén Peti! Szerencsére a rendhagyó körülmények ellenére, a vasárnapi futamon a 17. helyről rajtolva sikerült megszerezni a 11. pozíciót, ami értékes vb-pontokat jelent a bajnokság egyetlen magyar indulója számára!

Hát elég nehéz hétvége volt ez most számunkra. A barcelonai pálya teljesen új volt nekünk, én kb 10 éve versenyeztem itt még 125-ben és 600-zal ez egy eltérő élmény volt. Kicsit több időbe telt most megtalálni a megfelelő beállítást. Év közben már találtunk egy egész jó alapot, ami egyébként viszonylag sajátos. Úgy tűnt Portimaoban és Aragóniában is jól tudott működni, csak finomítani kellett rajta, viszont sajnos valamilyen okból itt Barcelonában egyáltalán nem vált be. Pénteken közbeszólt egy elektronikai probléma is, a második szabadedzés pedig esőben zajlott, így száraz pályáról alig volt adatunk.

A szombati verseny teljes káosz volt, mostanáig sem értettem meg teljesen mi törtét pontosan, én úgy gondolom, hogy szárazon a legjobbat hoztam ki a motorból. Szerintem jó döntést hoztam amikor kijöttem kerékcserére, mert ha valóban lezajlott volna a Flag to Flag verseny, akkor tökéletesen bevált volna a stratégia. Ezt is el kell fogadnunk, de nem gondoltam, hogy piros zászlózni fognak, így viszont a mezőny legvégére csúsztam vissza pontszerző helyről. A csapat szombat este remek munkát végzett, vasárnapra elég drasztikusat változtattunk és ez meghozta a jó érzést a motoron, sokkal kényelmesebben tudtam menni.

A 17. rajt pozíció nagyon megnehezítette a dolgom az elején, de az első körök jók voltak, tudtam előzni, viszont sajnos mire átverekedtem magam a tömegen addigra az eleje már leszakadt és hiába motoroztam olyan köröket mint ők, nagyon nehezen tudtam csak hozzájuk felzárkózni. A versenytempó jó volt, a beállításokkal kicsit megcsúsztunk, de most egy nagyon fontos dolog jön, mert meg kell értenünk, hogy miért nem működött itt ami Aragóniában igen, ezért a munka egyáltalán nem ért véget és készülünk Franciaországba! – összegzett a fiatal magyar pilóta. Október 2-án pénteken a franciaországi Magny-Coursban folytatódik a Supersport-világbajnokság!

Szóljon hozzá!