ZETApress

hírportál

Velodromi bringa-ob

Lovassy Krisztián és Jászapáti Petra is két versenyszámban diadalmaskodott a pálya-kerékpáros országos bajnokság tegnapi nyitónapján.

A Millenáris velodromban rendezett ob különlegessége volt, hogy két rövid-pályás gyorskorcsolyázó is szerepelt: Jászapáti Petra és Oláh Bence. Előbbi győzött is délelőtt 200 méteren, majd kora este villanyfénynél az 500 méteres állórajtos időfutamban. Indult volna Liu Shaolin Sándor olimpiai bajnok is, ám a pozitív koronavírus-tesztje miatt végül kénytelen volt lemondani a részvételt.

A férfiak sprintversenyében Lovassy Patrik Rómeó megelőzte a címvédő és magyar csúcstartó Szalontay Sándort. Scratch-ben Lovassy Krisztián, a szám Eb-ezüstérmese kis különbséggel előzte meg klubtársát, az országúton mezőnyversenyben magyar bajnok Filutás Viktort.

Igazából majdhogynem mindegy, melyikünk halad át elsőként a célvonalon. A lényeg az, hogy mi ketten vagyunk a dobogó 1-2. fokán! – nyilatkozta Lovassy rámutatva, amíg a pontversenyt kevéssel később megnyerő Filutás az állóképességi számokban jobb, addig ő maga sprintben. Kissé csalódottan emelte ki, hogy 4000 méteren másfél másodpercre volt a nyitott pályás magyar rekordtól, amelynek megdöntése már régóta célja.

A pálya-kerékpáros ob szombati férfigyőztesei:
4000 méter: Lovassy Krisztián (BVSC-Zugló)
pontverseny: Filutás Viktor (BVSC-Zugló)
scratch: Lovassy Krisztián
sprint: Lovassy Patrik Rómeó (BVSC-Zugló)
200 m időfutam: Szalontay Sándor (VeloClass-Velence)
1000 m állórajtos időfutam: Csengői Bálint (BVSC-Zugló)

A szombati női győztesek:
200 m időfutam: Jászapáti Petra (BVSC-Zugló)
500 m állórajtos időfutam: Jászapáti Petra
3000 méter: Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló)
scratch: László Tamara (Fehérvár Cycling Team)

A BVSC-Zugló ma is remekelt

Megdőlt a Millenáris velodrom pályacsúcsa női csapatsprintben a pálya-kerékpáros ob mai zárónapján. Az 1:02,44 perces új rekordot a BVSC-Zugló párosa, Borissza Johanna Kitti és az egyébként rövid-pályás gyorskorcsolyázó Jászapáti Petra állította fel.

Örülök, hogy fél év után rajthoz állhattam és versenyezhettem egyáltalán, a kialakult szituáció miatt a mi versenyeink egy részét eltörölték – fogalmazott a jégen tavaly januárban váltóban Eb-bronzérmes Jászapáti. A tegnap két egyéni számban győztes versenyző hangsúlyozta: eredeti célja a részvétellel az volt, hogy a versenyrutinját csiszolja kissé és új dolgokat gyakorolhasson. – Az meg, hogy 1. lettem csak egy plusz dolog, hab a tortán.  Az még a jövő zenéje, hogy látok-e esélyt a sportág-váltásra, mert a fókuszban jelenleg a 2022-es pekingi téli olimpia van, aztán majd eldöntöm, hogy mi lesz – fűzte hozzá.

A négy számból álló omniumban Lovassy Krisztián szoros eredménnyel előzte meg klubtársát, Filutás Viktort, a nőknél Borissza Johanna Kitti magabiztosan győzött, mind a négy állomást élen zárva. Keirinben Szalontay Sándor nyert.

A pálya-kerékpáros ob vasárnapi férfigyőztesei:
keirin: Szalontay Sándor (VeloClass-Velence)
sprint csapatverseny: BVSC-Zugló II. (Hájos Dániel, Lovassy Krisztián, Filutás Viktor)
omnium: Lovassy Krisztián (BVSC-Zugló)

Vasárnapi női győztesek:
sprint csapatverseny: BVSC-Zugló (Borissza Johanna Kitti, Jászapáti Petra)
omnium: Borissza Johanna Kitti (BVSC-Zugló)

Szóljon hozzá!