ZETApress

hírportál

Kollégáinkat jutalmazták

Kaplár Fehér József, a Sport TV örökös műsor-vezetője és kommentátora, valamint posztumusz Simon József, a Nemzeti Sport tavaly elhunyt kézilabda-szakírója kapta meg a Magyar Sportújságírók Szövetségének Életműdíját tegnap délután.

Kaplár nem tudott megjelenni a Testnevelési Egyetem Athén-termében, az MSÚSZ-kongresszus keretében megtartott díjátadón, míg Simon Életműdíját özvegye: Katalin vette át. A vírusveszélyre való tekintettel a több mint nyolcszázas létszámunkból az érintetteken kívül – laudálók, díjazottak és díjátadók – alig pár tucatnyian jelentünk meg, a többiek online figyelhették az eseményeket. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkára is képernyőn jelentkezett be, míg Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Sakkszövetség elnöke a helyszínen köszöntötte a megjelenteket. A Puskás, a musical producere mindannyiunkat meghívta az Erkel színházi novemberi előadásukra.

Alig félórás üdvözlések után került sor a kétórás díjátadásra. Feleki-díjat kapott Ambrus Gábor, az MTI Sportszerkesztőségének vezetője, az MSÚSZ korábbi főtitkára; Bruckner Gábor, az Utánpótlássport.hu alapító-főszerkesztője; továbbá Csinta Samu erdélyi újságíró, a Krónika napilap volt főszerkesztője.

Gyulai István-díjat vehetett át Bera Emese, a Magyar Rádió; Bóbics László, a Zalai Hírlap munkatársa; Horváth Mariann, az Eurosport kommentátora; Kádár Zoltán marosvásárhelyi rádiós sportújságíró és Somlóvári Dávid, a Nemzeti Sport Online felelős szerkesztője. Ugyanezt az elismerést kapta még Fehér Sándor operatőr is, aki nem tudott eljönni az eseményre.

Az MSÚSZ és a Sport TV által közösen alapított Lázár Bence-díjat első alkalommal Borsos Attila, a Sport TV kézilabda szakkommentátora vehette át a 27 évesen elhunyt labdarúgó édesapjától. Az ugyancsak először kiosztott Farkas József-díjat Szabó Miklós, a Nemzeti Sport fotóriportere, valamint Varga Zsolt, a Képes Sport és a Sportfogadás korábbi fotóriportere vehették át. Az év fiatal sportújságírója-díjat Palotai Barnabás, az Origo.hu munkatársa érdemelte ki.

Nívódíjban részesült Kaposi Dávid az Info Rádióban Sterbinszky Amáliával elkészített interjújáért; Sütő Nagy Zsolt: A játék mindig győz című könyvéért; Szabó Máté a Sport TV-ben bemutatott Labdázni tilos című filmjéért; Szalai Attila vajdasági karikaturista a Nemzeti Sportban Grosics Gyuláról és Franz Beckenbauerről megjelent rajzaiért; Szilágyi Anna sportfotós a budapesti műúszó világkupán készített fotójáért és Zsoldos Barna, a Nemzeti Sport munkatársa a Hosszabbítás mellékletnek Niki Lauda élettörténetéről készített sorozatáért.

A díjátadást követő félórás uzsonnaszünetben – amikor a termet is kifertőtlenítették – sokan hazamentek, így alig 27-en maradtunk az éves Közgyűlésen, míg otthonról 31-en online szavaztak. Egyikük – vagy mindig másikuk? – folyton tartózkodott, de így is minden jelentés és a költségvetés is ellenszavazat nélkül átment. Elbert Gábor levezető elnök nem sokáig húzta az időt, mert siettünk az M4 Sport képernyője elé: 19 órakor a Fradi zárt kapuk mögött fogadja a Zágrábi Dinamót a Groupama Arénában a BL 3. selejtezőkörében.

1 hozzászólás

  1. A Fradi 19 órától a Groupama Arénában 1:1-es félidő után Lovrencsics Gergő 2. és Mirto Uzuni 65. percbeli góljaival, illetve Mirto Uzuni 23. percbeli öngóljával 2:1-re legyőzte a Dinamo Zagreb együttesét a BL 3. selejtező körében.