ZETApress

hírportál

Peti a Top6-ban!

Sebestyén Peti TOP6 eredményt ért el a Világbajnokságon! Fantasztikus hétvégét zárt a spanyolországi Teruel Nagydíjon a Supersport-vb egyetlen magyar pilótája, és a 100%-ban magyar OXXO Hungary Yamaha-Toth Team. Sebestyén Peti a 10. helyről indulva a tegnapi futamon a 7. helyen, ma pedig a 6. helyen végzett – tudatták sajtósaik.

Mit is mondhatnék? Erre várok 10 éve, végre az élmezőnyben tudtam motorozni! Már a múlt héten is éreztem, hogy sikerült egy remek beállítást találnunk, de ezt még versenyeredményre nem tudtuk átfordítani. Nagyon vártam ezt a második hétvégét itt, Aragóniában, mert tudtam, hogy van egy jó alapunk! Péntektől ott tudtunk lenni az elejével és szuperül éreztem magam a Yamahámon. A szombati napon a 7. helyet sikerült elcsípnem.

Vasárnap már tanultam az előző napi hibáimból, kellett néhányat előznöm a rajt után, de utána azzal a bollyal mentem, akik a 3. helyért harcoltak. Az utolsó körben nagyon odatettem magam, még előztem kettőt, így sikerült életem legjobb, 6. eredményét elérni! Első Yamahás évemben nagyon örülök ennek a pozíciónak, főleg, hogy idén iszonyatosan erős a mezőny. Külön öröm számomra, hogy ezt egy teljes mértékben magyar alakulattal vittük véghez! Nagyon szépen köszönöm a csapatnak a kőkemény munkát, és mindenkinek, aki otthonról segít, hiszen rengetegen dolgoznak a háttérben is azért, hogy egyáltalán a vb-n szerepeljek! – összegzett a magyar versengő.

Tökölyi László, az OXXO Racing elnöke is büszke a hétvégi, kiemelkedő teljesítményre: Megvan amit akartunk idén, a TOP 6! Nem sokan fogadtak volna ránk tavaly, mikor bejelentettük mit tervezünk 2020-ban. Magyarázkodás helyett itt a válasz! A csapat egyszerűen fantasztikus és óriási köszönet mindenkinek aki bízott bennünk és támogatott. Kell egy fő szponzor és Peti rövidesen dobogóra áll! – reménykedett az elnök.

Szóljon hozzá!