ZETApress

hírportál

A félmaraton nem félsiker!

Egy hónap múlva rajtol a 35. Wizz Air Budapest Félmaraton. Oscar-jelölt film rendezője, Kossuth-díjas operatőr és operaénekes is készül a versenyre. A klasszikus félmaratoni táv a legnépszerűbb az ismert személyiségek körében is – tudatták a szervezők.

Kocsis Árpád versenyigazgató, az AIMS elnökségi tagja elmondta: A korábbi években megszokottnál szerényebb az érdeklődés, de idén is egy csodalatos eseményt tervezünk. Kérdéses még a külföldi futóturisták részvétele, ők ebben a helyzetben az utolsó pillanatban döntenek majd az utazási szabályok ismeretében.

Tóth Barnabás, az Akik maradtak című, az idei Oscar-díjra jelölt 10 legjobb külföldi alkotás közé még beválogatott film rendezője elmondta: Saját edzéstervem van, sok táblázatot nézegettem de bevallom az mind intenzívebb és több, mint ami nekem most 3 gyerek és a sok munka mellett belefér. Örülök, ha a heti 40 km összejön és bízom benne, hogy ez kellő erőt ad.

Erdély Mátyás, az Oscar-díjas Saul fia Kossuth-díjas operatőre ugyan rutinos félmaratonosnak számít, ám mivel majd’ 10 éve indult ezen a távon, ezért edzéstervvel készül a nagy visszatérésre.

Cser Krisztián operaénekes felkészülése is jó ütemben halad, reményei szerint minden adott lesz ahhoz, hogy élete első félmaratonján elégedetten érjen célba szeptember 6-án. – Az első félmaratonomat tavaszra terveztük edzőmmel, Baráth Gabriellával, de a járványhelyzet miatt ezt a fellépést prolongálnunk kellett őszre, a Wizz Air Budapest Félmaratonra. Július végén egyéni rekordot futottam egy 10 km-es versenyen, 4 perccel megjavítva eddigi legjobb időmet, így már csak ezt a formát kell megtartanom a következő egy hónapban – mondta a Magyar Állami Operaház basszistája. Az esemény mindhárom távjára lehet nevezni a helyszínen is. További információk idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!