ZETApress

hírportál

Gáspár megint nyert

Csere Gáspár, a BEAC sportolója nyerte délelőtt a 35. Wizz Air Budapest Félmaratont, amely egyben az országos bajnokság is volt. A 2. helyen Jenkei Péter (Vasas SC), a 3-on pedig Koszár Zsolt (VEDAC) végzett. 8 órakor rajtolt a mezőny Lágymányoson. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Kemény futás volt, 18 kilométerig jól ment, onnantól kezdve eléggé szenvedtem. Egyedül nehéz ilyen tempót futni, főleg hogy az első 8 kilométeren volt egy kis ellenszél – nyilatkozta a régi/új bajnok, aki a tavaly szeptember 8-i 1:07:14 után ma 1:06:29-es idővel győzött. Elmondta, hogy szeretett volna 65 percen (1:05:00) belül, az egyéni csúcsa körül teljesíteni, de már a táv közepén látta, hogy ez nem fog összejönni.

Örülök ennek az időnek is, illetve annak, hogy negyedszer tudtam itt nyerni! – mondta a BEAC-sportoló hozzátéve, számára ez volt az év egyik legfontosabb versenye, hiszen a koronavírus-járvány miatt nagyon bizonytalan a helyzet, sorra törlik az eseményeket. – Az elejétől kezdve azért is nyomtam ennyire, mert tudtam, hogy ki kell használnom ezt a lehetőséget! Úgy érzem, visszanyertem a korábbi csúcsformámat, ezen a pályán ilyen jó időt még sosem futottam! – magyarázta.

Kocsis Árpád versenyigazgató, a Budapest Sportiroda ügyvezetője elmondta, a magyarok mellett a határzár miatt ezúttal csak itt élő külföldiek alkották a mezőnyt, az idei létszám csupán a fele volt a tavalyinak. A futók az ország 730 településéről érkeztek.

(fény)Képtelen történet

Az idei újdonság a Manna ABC 10 km-es versenye volt, melyet pont délben két csoportban, 2 perc eltéréssel indított Szatmáry Kristóf (Fidesz), a XVI. kerület országgyűlési képviselője, a BVSC-Zugló elnöke, majd kisfiával ő is elindult a 2. csoporttal. Alkalmi fotósunk épp ekkor érkezett, több felvételt is készített róluk és a rajtról, de valaki váratlanul kedvét szegte a folytatástól. A részleteket most nem ismertetem, lényeg, hogy úgy megsértette, hogy ezután már a célfotókat sem készítette el, s a rajtképeket is megtartotta magának. Kár pedig, mert biztosan remekül sikerültek! A 2,3 km-es Lágymányos-kör 14 órakor már nélküle indult el.

Szóljon hozzá!