ZETApress

hírportál

Elrajtolt a hazai jet-ski Eb

A tegnap esti megnyitó ünnepséggel megkezdődött a jet-ski Európa-bajnoki és junior világbajnoki futam a Nyíregyháza közeli Leveleki Szabadidőpart taván. A mától vasárnapig zajló, hazai rendezésű világversenyen 22 nemzet 110 versenyzője indul, Magyarországot 23-an képviselik.

Fúvószenekar és mazsorettek vezették fel a versenyzőket a tó partján tegnap este megrendezett megnyitón. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője beszédében azt hangsúlyozta, hogy a jet-ski Magyar Nagydíj Nyíregyháza és Levelek, valamint a magyar, illetve a nemzetközi szövetség példamutató együttműködéseként valósult meg.

A koronavírus járvány okozta szünet után gyakorlatilag a mostani hétvégével indulhat újra a sportág – hívta fel a figyelmet Luca Filiberti, a nemzetközi szövetség, a UIM Aquabike Bizottságának elnöke.

Czeller Béla, a Magyar Jet-ski Szövetség éremesőt váró elnöke azt emelte ki, hogy a járvány ellenére sok versenyző több ezer kilométerről érkezett Levelekre. Külön köszöntötte Lengyelországot, amely az idei esemény díszvendége. A megnyitó zárásaként Luca Filiberti egy, az olimpiai lángot szimbolizáló fáklyát adott át a rendezők képviseletében Czeller Bélának – tudatta az NVESZ Sajtó.

A jet-ski Magyar Nagydíjon az Európa-bajnokság 13 kategóriája mellett a fiatalok két világbajnoki versenyszámban rajtolhatnak el jet-skijükkel. A mai edzéseket követően délutántól rendeznek futamokat, és kategóriánként három futam alapján alakul ki a végeredmény.

Szóljon hozzá!