ZETApress

hírportál

Tartós dán siker

Tobias Lund Andresen, az összetett verseny éllovasa, volt a leggyorsabb tegnap a Visegrad 4 Juniors egyéni időfutamán is. Az első mezőnyszakaszt követően Nyíregyháza belvárosában egy négy és fél kilométeres egyéni időfutammal folytatódott a Visegrad 4 Juniors Nations’ Cup világkupa-futam – tudatták a szervezők. A szerdai nyitónapról idekattintva olvashatunk.

Az első komolyabb időt a dán Stian Rosenlund repesztette, 5 perc 36 másodperc alatt abszolválva a távot, de a mezőny első felében rajtolók közül honfitársa, Christian Spang Kjeldsen is odatette magát néhány századmásodperccel megelőzve csapattársát. A magyarok közül Nagy Bendegúz 5:51,740-es idővel állt ekkor a legjobban.

Az összetettért küzdők között előbb a német Moritz Kretschy ért el kimagasló eredményt, majd újra egy dán, Gustav Wang volt az, aki 5 perc 30 másodperc alá szorította az időt, ám vezetése tiszavirág életűnek bizonyult, miután az összetett verseny éllovasa, a szintén dán Tobias Lund Andresen utolsóként legurulva a rámpáról 5:25.571-es idővel megnyerte a kronót. Ami a magyarokat illeti Nagy Bendegúz után Szijártó Zétény, majd Mészáros Bence neve mellett olvashattunk remek időeredményeket, végül Bence zárt a legelőkelőbb helyen, a 18. pozícióban.

Nagyon tetszett az időfutam pályája, ami technikás volt ugyan, de telente sok cyclo-cross versenyen indulok, így a nehéz kanyarokat az előnyömre tudtam fordítani. Jó erőben érzem magam, jól haladt a kerékpár, próbáltam a befutót megelőzően a kockaköves részen is mindent kiadni magamból. Megőriztük a sárga trikót, amelyet szeretnénk is megvédeni, de nem lesz túl könnyű dolgunk az utolsó két szakaszon, a német válogatott ugyanis nagyon erős – mondta Tobias Lund Andresen a szakaszt követően.

A pálya első fele elég technikás volt, a hátsó hosszabb egyenesben hátszél segített, ott végig tudtam tartani az 50 km/óra feletti sebességet, de miután befordultam az utolsó egyenesbe ott pont az ellenkezőjére változott a szélirány. Örülök, hogy én lettem a legjobb magyar versenyző, szerettem volna jól menni az egyénin. A következő két szakaszon ismét Sánta Árminnak próbáljuk majd felvezetni a sprintet – nyilatkozta Mészáros Bence.

Eredmények 2/a szakasz, Nyíregyháza – Nyíregyháza (4,5 km egyenkénti időfutam)

1. Tobias Lund Andresen (Dánia) 5:25,571
2. Gustav Wang (Dánia) 5:25,824
3. Moritz Kretschy (Németország) 5:33,180
4. Luca Dressler (Németország) 5:34,018
5. Klaus Betzinger (Németország) 5:35,975
6. Christian Spang Kjeldsen (Dánia) 5:36,502
7. Stian Rosenlund (Dánia) 5:36,980
8. Matic Macek (Szlovénia) 5:37,586
9. Maximilian Eisser (Németország) 5:40,093
10. Alessandro Romele (Olaszország) 5:40,518

18. Mészáros Bence (Magyarország) 5:44,918

Összetettben győzelmével Tobias Lund Andresen (Dánia) tovább növelte előnyét, amely immáron tíz másodperc a második helyre előrelépő Gustav Wang (Dánia) előtt, míg a harmadik Luca Dressler (Németország). Legjobb magyarként Mészáros Bence (Magyarország) a 17. helyről várta a folytatást. Az állás:

1. Tobias Lund Andresen (Dánia) 2:13:01
2. Gustav Wang (Dánia) + 10 mp
3. Luca Dressler (Németország) + 14 mp
4. Moritz Kretschy (Németország) + 18 mp
5. Klaus Betzinger (Németország) + 20 mp
6. Christian Spang Kjeldsen (Dánia) + 21 mp
7. Stian Rosenlund (Dánia) + 21 mp
8. Matic Macek (Szovénia) + 22 mp
9. Manuel Oioli (Olaszország) + 22 mp
10. Alessandro Romele (Olaszország) + 25 mp

17. Mészáros Bence (Magyarország) + 29 mp

A Visegrad 4 Juniors kerékpárverseny délután egy 73,2 kilométeres mezőnyszakasszal folytatódott Ibrányban, melyen Tobias Lund Andresen megállíthatatlan volt. Egy Ibrány környéki 73,2 kilométeres félszakasszal folytatódott a Visegrad 4 Juniors Nations’ Cup világkupa, melynek végén ismételten csak a dánok ünnepelhettek, az összetett verseny éllovasa Tobias Lund Andresen ezt az etapot is megnyerte.

Sajnálatos módon még a lassú rajt során történt egy bukás, melyben a szerb David Lukovic került a földre, aki sérülései miatt kénytelen volt feladni a viadalt. A startpisztoly eldördülését követően a magyar válogatott állt a mezőny élére, több ízben a DKSI-Regional közreműködésével igyekeztek kontrollálni a történéseket. A nap egyetlen gyorsasági részhajrájához közeledve a németek merészkedtek az élre, ám a sprintet a sárga trikós dán Tobias Lund Andresen nyerte az észt Egbert Johanson és a magyar Sánta Ármin előtt.

Ibrányba visszaérve még két teljes és egy fél kör várta a karavánt. A dánok az első szakaszhoz hasonlóan ezúttal is tanítani-való módon vezették fel a hajrát, ezzel Tobias Lund Andresen 3. szakaszgyőzelmét ünnepelhette, megerősítve összetettbeli vezetését. A 2. a német Benjamin Boos, míg a 3. az osztrák Stefan Kovar lett. Legjobb magyarként Mészáros Bence a 14. helyen ért célba.

A csapatom ezúttal is fantasztikus munkát végzett, épp ezért óriási köszönettel tartozom nekik. Hihetetlen, hogy immáron a harmadik szakaszgyőzelmem ünnepelhettem, mindezek ellenére nagyon figyelmesnek kell lennünk az utolsó etap során is. Több sor is nagyon erős kerettel rendelkezik, s habár egy újabb sprintbefutóban bízunk, biztosra nem mehetünk – mondta Tobias Lund Andresen a célba érkezést követően.

Megpróbáltuk kontrollálni a mezőnyt, bíztunk a környék természeti adottságaiban, de ettől sokkal nagyobb szélre számítottunk. A szakasz végén sajnos egy kicsit elkeveredtünk, így a mezőnyhajrá során már nem tudtunk számottevő tényező lenni – nyilatkozta Mészáros Bence, aki az utolsó etap előtt megőrizte a legjobb magyar versenyzőnek járó megkülönböztető trikót.

Eredmények 2/b szakasz, Ibrány – Ibrány (73,2 km)

1. Tobias Lund Andresen (Dánia) 1:27:57
2. Benjamin Boos (Németország) a.i
3. Stefan Kovar (Ausztria) a.i
4. Ziga Piskule (Szlovénia) a.i
5. Stepan Siroky (Csehország) a.i
6. Dominik Weiss (Svájc) a.i
7. Leo Kerschbaumer (Ausztria) a.i
8. Lorenzo Ursella (Olaszország) a.i
9. Armando Lettiero (Olaszország) a.i
10. Alessandro Romele (Olaszország) a.i

14. Mészáros Bence (Magyarország) a.i

Összetettben a dán Tobias Lund Andresen tovább növelte előnyét, amely immáron 19 másodperc csapattársa Gustav Wang előtt, míg a 3. a német Luca Dressler. Legjobb magyarként Mészáros Bence a 16. helyről várja a mai folytatást. Az állás:

1. Tobias Lund Andresen (Dánia) 3:40:49
2. Gustav Wang (Dánia) + 19 mp
3. Luca Dressler (Németország) + 23 mp
4. Moritz Kretschy (Németország) + 27 mp
5. Klaus Bitzinger (Németország) + 29 mp
6. Christian Spang Kjeldsen (Dánia) + 30 mp
7. Stian Rosenlund (Dánia) + 30 mp
8. Matic Macek (Szlovénia) + 31 mp
9. Alessandro Romele (Olaszország) + 34 mp
10. Dominik Weiss (Svájc) + 35 mp

16. Mészáros Bence (Magyarország) + 38 mp

Trikóviselők

Összetett verseny, (sárga trikó): Tobias Lund Andresen (Dánia)
Pontverseny, (zöld trikó): Luca Dressler (Németország)
Legjobb magyar versenyző: Mészáros Bence (Magyarország)
Legjobb cseh versenyző: Stepan Siroky (Csehország)
Legjobb lengyel versenyző: Robert Kendzia (Lengyelország)
Legjobb szlovák versenyző: Timotej Piliarkin (Szlovákia)

A Visegrad 4 Juniors kerékpárverseny ma Vásárosnamény és Nyíregyháza között egy 107,3 kilométeres szakasszal zárul.

Szóljon hozzá!