ZETApress

hírportál

Nyeregbe vidék, nyeregbe magyarok!

Hétvégén rendezik meg a II. Érdi Vágtát. A Pest megyei település idén rendez másodjára Nemzeti Vágta előfutamot, az érdeklődőket a Nemzeti Lovaskultúra Központban egész napos ingyenes programokkal várják augusztus 29-én szombaton – tudatta Farkas Zsolt, Stern Communications.

Szombaton állnak rajthoz a térség lovasai a simonpusztai helyszínen, hogy összemérjék tudásukat. Az idén másodjára résztvevő településen a Nemzeti Vágta előfutama mellett Zrínyi emléknapot is tartanak, valamint egész napos lovas programokkal készülnek a látogatóknak. A simonpusztai Nemzeti Lovaskultúra Központ igazán autentikus helyszínt ad a Nemzeti Vágtának, ugyanis az intézményben hagyományőrző csoportok működnek, illetve iskolásoknak tartanak lovasoktatásokat.

Az Érdi Vágtán az előfutamokat fél 12-kor kezdik, amelyet kora délután az Operett Színház gálája követ. A kulturális vonalat a délután folyamán az Egri Csillagok családi musicalének részletei színesítik. A Nemzeti Vágta döntő futamait – beleértve a Kicsihuszár Vágtát is – 18 órakor tartják meg, ahol kiderül, ki képviselheti települését a lovas rendezvény októberi döntőjében a Hősök terén. Az ünnepélyes díjátadót követően az programsorozat zárásaként az érdeklődők megtekinthetik a Magyar Nemzeti Történelmi Jelképei című zenés családi musical összeállítást.

Szóljon hozzá!