ZETApress

hírportál

Lágymányosi félmaraton

A hagyomány folytatódik: szeptember 6-án, jövő vasárnap rajtol a 35. Wizz Air Budapest Félmaraton. Európa egyik legszebb útvonalán futhatnak a verseny indulói – tudatta Kocsis Árpád versenyigazgató, az AIMS elnökségi tagja. Az előzmények idekattintva olvashatók.

Szeptember 6-án vasárnap az ELTE Lágymányosi Campusától indul Magyarország legnépszerűbb félmaratonjának mezőnye, ami egy hatalmas, a Petőfi és az Árpád hidat is érintő Duna-parti kört megtéve ugyanoda érkezik vissza. Ez a világörökségi panorámával és a Margitszigettel fűszerezett útvonal Európa egyik legszebb félmaratonjává teszi az eseményt.

A várható meleg miatt a rajt reggel 8 órakor lesz, ezzel is segítve a futók jobb teljesítményét. Az útvonalon 6 frissítőállomás segíti az energia- és folyadékpótlást. A Wizz Air Budapest Félmaraton egyben Országos Félmaratoni Bajnokság is, ezért a hazai hosszútávfutó elitnek is szurkolhat a verseny közönsége.

A veszélyhelyzet után is óvatosan!

A verseny szervezői maradéktalanul betartják a hatóságok által előírt, illetve javasolt egészségügyi óvintézkedéseket, így biztosítva a résztvevők, illetve a szurkolók egészségét. Ennek megfelelően az alábbi különleges biztonsági és egészségügyi óvintézkedéseket vezetik be:

rajtszám átvétel csak egy, a nevező tünetmentességére vonatkozó felelősségvállalási nyilatkozat aláírásával lehetséges;

a helyszíni versenyközpontba való belépés előtt mindenkinek megmérik a test-hőmérsékletét;

a versenyközpontba és a rajtzónákba kizárólag maszkban léphetnek be a futók;

a rajtoltatás néhány száz fős csoportokban történik.

A szervezők felhívják a figyelmet a felelősségteljes magatartásra és megkérik a résztvevőket a megfelelő távolság megtartására, a helyszínen kézfertőtlenítő pontokat helyeznek ki és rendszeresen fertőtlenítik a résztvevők által használt tereket, eszközöket.

A jelenlegi helyzet miatt a korábbi években megszokott résztvevői létszám 50%-ra számítanak a szervezők, de ez nem befolyásolja azt, hogy idén is a korábbiakkal megegyezően magas színvonalú, emlékezetes és biztonságos eseményre készülnek szeptember 6-án.

A művészvilágot ezúttal Cser Krisztián operaénekes, Nyári Diána színésznő, Török Anna musical színésznő, Szabó Zsófi színésznő, műsorvezető, Tóth Barnabás, az idei szűkített Oscar-díj jelölt listán szereplő Akik maradtak című film rendezője és Erdély Mátyás, az Oscar díjas Saul fia című film Kossuth-díjas operatőre képviseli.

Európában egyedüliként Budapesten külön versenyen mérhetik össze gyorsaságukat a klasszikus, jazz, vagy népzenét játszó muzsikusok. A számukra a Laufenn Trió Félmaraton keretében meghirdetett Papageno Varázsfutoda Kupán az ország vezető zenekarainak képviseletében 15 muzsikus trió verseng egymással, bizonyságot téve arról, hogy a összhang nemcsak a pódiumon, de a futópályán is fontos.

A félmaratoni távon – informatikusoknak, közgazdászoknak, jogászoknak, mérnököknek, orvosoknak, pedagógusoknak – szakmai bajnokságokat is hirdettek a szervezők. A rendezvényhez hagyományosan erős jótékonysági aktivitás is társul, idén 5 karitatív szervezet futói gyűjtenek adományokat. Közülük a legaktívabb a Bátor Tábor Élménykülönítménye. A daganatos és krónikus beteg gyerekek élményterápiás táboroztatására gyűjtő 21 futójuk 3,2 millió forintadomány elérését tűzte ki célul. Az eseményre még lehet nevezni a honlapon, ahol bővebb információ is található.

Szóljon hozzá!