ZETApress

hírportál

Beérte Nyíregyháza a Fradit

A sírból hozta vissza az egyik pontot a Ferencváros szombaton, Orosházán. Vendéglátójuk már az első félidőben 1:0-ra vezetett ellenük, melyet csak az utolsó percben sikerült kiegyenlíteni. Mivel a nyírségi megyeszékhely csapata Karcagot 2:0-ra verte otthon, az egykori NB I-sek befogták a zöld-fehéreket a táblázaton.

Megfontolandó persze, hogy érdemes-e bajnoknak lenni a Fradinak a Keleti-csoportban. Tavaly sem a játéktudásuk, hanem a pénzügyi kondícióik miatt száműzte őket a szövetség az első vonalból. Ha most sem teljesítik a gazdasági feltételeket, újra nem kapnak rajtengedélyt, hanem helyettük a jobbik kieső marad benn az élvonalban.

Bajnoki címükkel az Üllői útiak az NB I. 15-ik helyezettjét segítik. Nem lenne jobb akkor inkább másodikként végezniük, hogy inkább egy másodosztályú csapat juthasson fel ahelyett, hogy az első osztályból ne essen ki valaki? A bajnokság kiírásakor erre is kellett volna gondolniuk az illetékeseknek!

Az élvonalban az MTK tartja második helyét a Vác 3:0-s vasárnapi legyőzésével. A Debrecen halad az élen, mert pénteken 4:0-ra nyert Fehérváron. Két további vendéggyőzelem volt. A Vasas Fradi elleni szerdai továbbjutása után Győrben 2:0-ra, a Sopron Egerszegen 3:1-re nyert. A REAC 1:0-ra verte Pécset otthon, míg Diósgyőrben 1:1 volt az eredmény Kaposvár ellen. Ma este Paks látogat el Újpestre.

A Nyugati-csoportban Felcsút 1:0-ra kapott ki otthon a Siófoktól, míg a Barcs idegenben ugyanennyire Pápától. A forduló záró mérkőzésén a nyolc büntetőponttal sújtott Haladás Nagyberkiben 1:0-ra nyert, így 3 ponttal vezet a Siófok és a Felcsút, néggyel a Barcs előtt. Lehet, hogy nemsokára megint megbüntetik valamiért?

Szóljon hozzá!