ZETApress

hírportál

Norbi nyert a Lotusban

Magyar győzelem a Közép-Európa Kupán: Nagy Norbert volt a leggyorsabb a Lotus volánja mögött – tudatta az NVESZ Sajtó.

Nagy Norbert győzelemmel tért vissza közel féléves kényszerszünet után! A magyar autóversenyző idén eredetileg a hegyi Európa-bajnokságon indult volna 2020-ban, de a kontinensbajnokságot a koronavírus járvány miatt törölték. Nagy ezúttal a Közép-Európa Kupán ült autóba a Szlovákia Ringen, ahol végül győzni tudott a Lotus Eastern Europe kategóriában.

Ilyen hosszú kihagyás után nagyon élveztem a versenyzést. Egy Lotus V6-os Exige Cup R volánja mögött vágtam neki a versenynek, amely küzdelmes volt. Külön köszönet a szervező GFS Racing Team-nek – összegzett Norbi az eredményhirdetés után.

Nagy Norbert közben elindított egy mentorprogramot. A Nagy Norbi Racing Team színeiben az országos gokart-bajnokságban Lantos Szabolcsnak segít a versenyzésben. – Az utóbbi időben több versenyautóval tesztel Szabi. A vírus utáni időszakban eldöntjük majd, hogy milyen kategória felé vegye az irányt – hangsúlyozta Norbert, akinek az autója folyamatosan készül.

Remélhetőleg a következő hegyi idényben már autóba ülhetek ebben a klasszikus kategóriában! Egy Mitsubishit rakunk össze a hegyi Eb-re, bízom benne, hogy hamarosan már tesztelni is lehet – tette hozzá a boldog győztes.

Szóljon hozzá!