ZETApress

hírportál

Népligeti futóünnep

Igazi futóünnep volt a jubileumi 25. ALDI Női Futógálán. Ötezer nő sportolt ma együtt a legszebb hazai futóeseményen a Népligetben és további 900 hölgy futott a hétvégén szabadon választott helyszínen, így csatlakozva a női futóünnephez.

A 25. ALDI Női Futógála 6 távja és 6 futama elsősorban a nőket várta a Népligetbe, de két rövid távon a férfiak is csatlakozhattak a jellemzően női mezőnyhöz. Magyarországi premier volt: valóságos és virtuális futóverseny. Az 5 kilométeres mezőnyt Gy. Németh Erzsébet, Budapest humán területekért felelős főpolgármester-helyettese indította útjára.

Az ALDI Női Futógálán idén is minden korosztály rajthoz állt, a kislányoktól az aktív nagymamákig bárki rátalálhatott az edzettségének megfelelő kihívásra. Az egyéni futók 4 táv közül választhattak, a legrövidebb a családi futás 600 métere volt, a rövidebb távok kedvelőit a 2,5 kilométer várta, az edzettebbek pedig 5 vagy 10 kilométeren élhették át a közös futás örömét. Az igazán bevállalós futónők a versenyszámok kombinálásával tovább növelhették az össztávot: a 2,5, az 5 és a 10 km egymás után is teljesíthető volt, vagyis estére akár 17,5 kilométer is összegyűlhetett a Népligetből ma hazatérő futónők lábában. A visszafogottabb mozogni vágyókat a gyaloglás 2,5 kilométeres futama várta.

Az esemény célba érkezőit minden versenyszámban egyedi pörgős befutóéremmel és a névadó szponzornak köszönhető gazdag befutócsomaggal várták a szervezők. A célba érés után kicsik és nagyok a Népliget árnyas zöldjében pihenhették ki magukat. A kiállítók kifejezetten nőknek szóló, családos és gyermekes programokat kínáltak a résztvevőket. Az ALDI chill zone területe felfrissülést és pihenőhelyet kínált, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány egészségügyi szűrésekkel várta a futónőket.

A 10 km-es táv mezőnyében futott Szabó Zsófi színész-műsorvezető színésznő. A rendezvény legtapasztaltabb résztvevője a gödöllői 85 éves Sztarenszky Tiborné volt, aki 2,5 km-t teljesített. A 10 kilométeres futam eredményei: 1. Csomor Erika 39:30, 2. Csáki Enikő (FTC) 40:01, 3. Juhász-Ladányi Tímea 40:14. A további részletes eredménylista idekattintva érhető el.

Szóljon hozzá!