ZETApress

hírportál

Csapatbemutató Budán

A 41. Tour de Hongrie ünnepélyes csapatbemutatójára augusztus 28-án pénteken 19 órától a Novotel Budapest Cityben kerül majd sor. A koronavírus-járványt övező szigorú intézkedések miatt a csapatbemutatón kizárólag a korlátozott számban meghívott vendégek lehetnek majd jelen, de az interneten keresztül minden kerékpáros szurkoló követheti majd az eseményt.

Minden eddiginél erősebb mezőnyt várnak az idei Magyar Körversenyre, a viadal történetében első alkalommal állnak rajthoz a Tour de France-ról ismert World Teamek: a holland Jumbo-Visma, az amerikai TREK-Segafredo, az ausztrál Mitchelton-Scott, a lengyel CCC Team (jó hír, hogy mindkét World Tour-versenyzőnket, Valter Attilát és Peák Barnabást is benevezte klubja) és az izraeli Israel Start-Up Nation – tudatta Gombkötő Roland sajtófőnök. A járvánnyal kapcsolatos intézkedések idekattintva olvashatók.

Nyolc Pro Team is Magyarországot választotta ebben az időszakban, indul az olasz Androni Giocattoli-Sidermec, a belga Alpecin-Fenix, az amerikai Team Novo Nordisk, az olasz Vini Zabu-KTM, a belga Bingoal-Wallonie Bruxelles, a norvég Uno-X Pro Cycling Team, a spanyol Caja Rural-Seguros-RGA és a belga Sport Vlaanderen-Baloise, a további hat kontinentális klub – a spanyol Kometa-Xstra, a szlovén Adria-Mobil, a csíkszeredai Team Novák, az osztrák Vorarlberg Santic és a román Giotti Victoria-Savini Due és a cseh Elkov-Kasper mellett a magyar válogatott lesz a huszadik résztvevő együttes.

Az egy órásra tervezett csapatbemutató augusztus 28-án pénteken 19 órakor kezdődik, az eseményt az érdeklődők élőben követhetik majd az M4 Sport online felületén, illetve a Tour de Hongrie hivatalos Facebook-oldalán is. A 41. Tour de Hongrie augusztus 29-én szombaton Esztergomban rajtol, a nemzetközi mezőny öt nap alatt, a Kékestetőn kijelölt célig összesen 826 kilométert tesz majd meg.

Szóljon hozzá!