ZETApress

hírportál

Kórházból a TOP11-be!

Heroikus küzdelemben a 11. helyen zárt Sebestyén Peti a Supersport-vb portimaói futamán. Az ifjú versenyző az egy héttel korábbi bukásából éppen felépülve, csupán egy hajszálnyira maradt le a török MotoGP Moto3 futamgyőztes Can Öncü mögött – tudatták sajtósaik.

Két tehetséges versenyző: az egyik oldalon török állami finanszírozás és az ötszörös világbajnok Sofuoglu szakmai támogatása, míg a másik oldalon egy kis privát magyar csapat és agyrázkódásból felépülő pilóta – a Supersport-vb portimaói futama sokak számára a török Can Öncü és a magyar Sebestyén Peti TOP10-be kerülésért vívott viadaláról maradt emlékezetes.

Sebestyén Peti, az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team versenyzője néhány nappal óriási jerezi bukása után – amit a lánc elszakadása okozott Spanyolországban – csütörtökön érkezett a portugál versenypályára, ahol elvégezték rajta a kötelező vizsgálatokat. Bár Peti még nem volt 100%-os állapotban, nagyon szeretett volna versenyezni és meg is kapta a rajtengedélyt. Rögtön a TOP10 környékén tudott kezdeni és ezt a formáját az egész hétvégére megtartotta, mindkét futamon a 11. helyről rajtolt. Szombaton a kuplung meghibásodása nehezítette a helyzetét, így végül a 12. helyen végzett, másnap pedig 11. lett.

A Jerezben történt bukás miatt nem voltam tökéletes állapotban, de mindent megtettem azért, hogy még így is a legjobb formámat hozzam. A csapatom kiváló munkát végzett, a motorom remek állapotban várt és sikerült egyből jó beállításokkal kezdenünk a pénteki napot. Végig erősek voltunk és bár a versenyek rettentő nehezek voltak, főleg az aszfalt hőmérsékletéből adódó tapadási viszonyok változása miatt, úgy érzem, sikerült hibátlanul teljesítenem mindkét futamot és kihoznom a lehetőségekből a legjobbat. Dolgozunk tovább és alig várom Aragont! – összegezte Sebestyén Peti a hétvégét.

A vírushelyzet miatt a csapat elvesztette a fő támogatóját, így jelentős anyagi problémákkal küzdünk a mai napig. Igazi csoda, hogy egyáltalán itt vagyunk és tudunk menni, ráadásul főmérnök nélkül. Peti teljesítménye elképesztő, bevallom nem fűztem hozzá sok reményt egy hete, hogy egyáltalán fog tudni versenyezni ezen a hétvégén! – mondta Tökölyi László, az OXXO Racing elnöke.

Szóljon hozzá!