ZETApress

hírportál

V4 vk Észak-alföldön

Magyarország rendezheti idén az egyetlen junior világkupa-futamot. A nemzetközi korosztályos sorozat először látogat hazánkba, sőt mi több a nyíregyházi központtal megrendezendő háromnapos viadal lesz az egyetlen országúti férfi kerékpáros ifjúsági világkupa-futam a 2020-as idényben – tudatták a Visegrad 4 Juniors Világkupa-futam szervezői.

Hazánk közel száz év után adhat otthont ismét egy világversenynek a sportág történetében. A Nations’ Cup futamain válogatottak és regionális csapatok vesznek részt. A hazai viadal három országúti mezőnyszakaszból és egy egyéni időfutamból áll majd augusztus 26-a szerda és 28-a péntek között.

A verseny egy 95 kilométeres etappal kezdődik augusztus 26-án Vásárosnamény és Nyíregyháza között. Másnap két félszakaszra kerül sor, délelőtt Nyíregyháza belvárosában egy négy és fél kilométeres egyenkénti időfutam, míg délután egy Ibrány környéki 73,2 kilométeres mezőnyszakasz várja a kerekeseket. A harmadik, egyben zárónapon újra Vásárosnamény és Nyíregyháza között teker a karaván, ezúttal 107,3 kilométert megtéve.

A 2020-as Visegrad 4 Juniors Nations’ Cup programja:

Augusztus 26-a szerda: 1. szakasz, Vásárosnamény – Nyíregyháza 95 km
Augusztus 27-e csütörtök: 2/a. félszakasz, Nyíregyháza – Nyíregyháza egyéni időfutam 4,5 km
Augusztus 27-e csütörtök: 2/b. félszakasz, Ibrány – Ibrány 73,2 km
Augusztus 28-a péntek: 3. szakasz, Vásárosnamény – Nyíregyháza 107,3 km

Az eredeti tervek szerint Csehország, Dél-Korea, Franciaország, Hollandia, Kanada, Luxemburg Magyarország, Németország és Svájc is helyet adott volna egy vagy több világkupa fordulónak, azonban a koronavírus-járvány miatt a március közepén félbeszakított szezon folytatásaként újratervezett versenynaptárba már csak a magyar viadal került be. A versennyel kapcsolatos további információk, érdekességek a Visegrad 4 Juniors magyar futamának hivatalos honlapján találhatók.

Szóljon hozzá!