ZETApress

hírportál

Peti jerezi bukása

Műszaki hibából agyrázkódás, nehéz világbajnoki hétvége áll Sebestyén Peti előtt. Jerezben folytatódott a Supersport-vb, ahova sok nehézség közepette érkezett meg Peti és csapata, az OXXO Hungary Yamaha-Toth Team. A vírushelyzet miatt nem tudott oda utazni Andy Machin, Peti főmérnöke, így a csapat hirtelen karmester nélkül maradt.

Az extrém körülmények között szombatra ezzel együtt is sikerült találni egy elfogadható beállítást és bár a kvalifikáció még nem sikerült túl jól, Peti magabiztosan várta a délutáni futamot, hiszen megvolt a versenytempója. A rajt jól sikerült, rögtön az első körökben több pozíciót javított, azután viszont megtörtént, ami csak nagyon ritkán, elszakadt a lánc, sőt még hátulról is meglökték teljesen vétlenül. Peti elesett, megütötte a fejét és elvesztette az eszméletét. Először a Medical Centerbe vitték, ahonnan átszállították a jerezi kórházba teljes kivizsgálásra. Szerencsére nem volt semmilyen komoly sérülés, de orvosi utasításra a vasárnapi futamot ki kellett hagynia.

Nagyon nem ilyen hétvégét terveztem, de pozitívan látom a helyzetet, mert a csapattal jól dolgoztunk és úgy érzem, jó irányt vettünk a versenyekre. Szerintem ez a munka és a tapasztalat Portugáliában is jól fog jönni. Örülök, hogy ennyivel megúsztam a nagy bukást, de nem is szeretnék többet gondolni rá, inkább csak Portimaora koncentrálok és, hogy fejben összerakjam magam. Nagyon köszönöm a csapatnak a munkájukat és nagyon profi volt a Dorna orvosi stábja is, jó érzés, hogy a versenyzőket ennyire védik! – mondta Peti.

Vasárnap Petit kiengedték a kórházból és hamarosan Portimao felé veszik az irányt, ahol lehetősége lesz néhány napot pihenni a következő megmérettetések előtt. A portugál versenyhétvége vasárnapi futamát augusztus 09-én 23 órától a Eurosport 2 felvételről fogja közvetíteni – tudatták sajtósaik.

Szóljon hozzá!