ZETApress

hírportál

Fejlámpás futás

Fantasztikus esti futófesztivál volt a fővárosban! Négyezer-ötszázan húztak futócipőt a Generali Night Run Budapest futóversenyen! Az éjszakába nyúló eseményen a futók három távon állhattak rajthoz. A délutáni gyerekfutamok után 6, 9 és 21 kilométeren indulhattak a futás szerelmesei a kivilágított fővárosban.

Az est királykategóriáját, a félmaratoni távot az egyik legismertebb magyar hosszútávfutó, Csere Gáspár riói olimpikon nyerte meg, miután 1 óra 07 perc 13 másodperc alatt ért célba – tudatta Bányász Árpád. Az est július 29-ei előzetese idekattintva olvasható.

A futóversenyre 100 orvos és ápoló kapott ingyenes indulási jogot, ezenkívül az idén 150 éves Magyar Tűzoltóság 150 tagja is ott volt a rajtzónában, többen bevetési felszerelésben teljesítették valamelyik távot. A szervezők tájékoztatása szerint az éjszakai futáson részt vett Erdei Zsolt profi ökölvívó világbajnokunk, dr. Zacher Gábor, az ország legismertebb toxikológusa és Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője is.

A névadó Generali idei sporteseményeinek fókuszában a The Human Safety Net nevű kezdeményezés áll, amellyel a koraszülött babáknak és családjaiknak nyújtanak segítséget. Ennek része egyebek mellett a korszerűsítés, eszközadományozás, a szülőtámogatás fejlesztése és a prevenció. A 7. alkalommal megrendezett Generali Night Run Budapest egyik újdonsága a “bulifutam” volt, amelyen jelmezben indulhattak a futók, de volt fejlámpás futam is a kivilágított fővárosban.

Szóljon hozzá!