ZETApress

hírportál

Idén is lesz Budapest SUP!

Ötödik alkalommal rendezik meg hazánk leglátványosabb SUP-túráját, mely során Budapestet hosszában szelik át az evezősök. A járványhelyzet miatt idén augusztus 8-án szombaton rendezik meg a Budapest SUP-ot, melyre a szervezők várják a teljesen kezdőket is – tudatta az NVESZ Sajtó.

Az állva evezés (stand up paddle, SUP) elsajátítása igen rövid idő alatt megy – hívta fel a figyelmet Duska Várkony, a SUP túra szervezéséért felelős Kiteline mindenese. Azoknak, akik most szeretnének megismerkedni a sporttal, a rövid eligazítás mellett természetesen felszerelést is biztosítanak a Római parton, az indulás helyszínén.

A biztonságot a szervezők mellett rendőrségi motorcsónakok szavatolják, de a rendezvény jellegét jól illusztrálja, hogy rengeteg a család a több mint száz evezőst megmozgató túrán. 14 év alatt a gyerekeknek a szülővel egy SUP-on kell tartózkodnia, 14 és 18 év között már mehetnek külön, de még kell a távfelügyelet! – emlékeztetett. Mint hozzátette, a tapasztalatok azt mutatják, hogy a fiatalabbak, 8-9 év alatt, a kalandban a Parlament előtti közös szelfizésig szoktak részt venni, ahol a kísérőhajók segítségével lehet kikötni.

Félnapos programunk keretében végigevezünk egészen a Kopaszi-gátig, ahol a helyi vendéglátósok várják a célba érkezőket. Útközben páratlan szemszögből csodálhatjuk meg a város mindkét oldalát. Megnézzük a hidakat alulról, integetünk a parton sétálóknak, miközben fotósok és videósok örökítik meg a résztvevők önfeledt pillanatait a vízről, a partról és a levegőből is! – húzta alá Duska Várkony. Regisztráció és további részletek idekattintva olvashatók.

Szóljon hozzá!