ZETApress

hírportál

Herczigék Olaszországban kezdenek

Az eredeti versenynaptárhoz képest négy hónapos csúszással, de megkezdi a harmadik évét is a Rali Eb-n a MOL Racing Team Herczig Norbert – Ferencz Ramón párosa. A nyolcból hatfutamossá alakult bajnokság első versenye Olaszországban az aszfaltos Rally di Roma Capitale lesz július 24-26-án, péntektől vasárnapig.

Túl vagyunk az első pályabejáráson és a hivatalos fotózáson. A járványügyi előírásokat nagyon komolyan veszik a szervezők és a résztvevő csapatok is, az FIA is szigorú szabályokat ír elő, például nézők és újságírók sem jöhetnek be a szerviz-parkba, de ismerve az olaszok autósport iránti szeretetét, a gyorsasági szakaszokon szerintem lesznek nézők – kezdte Herczig Norbert, aki nem izgul az idei első verseny előtt.

Éppen arról beszéltünk Ramónnal, hogy nagyon erős nyugalom szállt ránk, ez a két év rutin miatt van és azért, mert a pályák 90%-ban ugyanazok, mint a tavalyi évben. Nagyon jó érzés volt, hogy nem kellett új itinert írnunk, csak kisebb módosításokat kellett végrehajtani a tavalyiban – folytatta a négyszeres abszolút magyar bajnok.

Nagyon jó érzés volt a csehországi teszten ismét a Volkswagen Polo GTI R5-ben ülni, ráadásul új dolgokat is kipróbálhattunk, többek között új lengéscsillapítókat, melyeket az osztrák csapatunk fejlesztett és egy új hátsó differenciálművet, amely a Volkswagen Motorsport fejlesztése – tette hozzá Herczig, aki idén nem feltétlen helyezésben gondolkodik.

Tavaly elég nagy nyomást raktam magamra, most csak azt mondom, szeretnék úgy menni, hogy a verseny végén széles legyen a mosoly az arcunkon, mert kiadunk magunkból mindent és élvezzük az autózást, aztán meglátjuk, hogy ez helyezésben, mire lesz elég. Egy biztos, az utóbbi évek legerősebb mezőnye gyűlt össze, több mint negyven R5-ös autó várja a startot – fejezte be a MOL Racing Team pilótája.

Az olasz versenyen 18 gyorsasági szakasz várja a versenyzőket összesen 206 km-rel, míg a teljes versenytáv 955 km lesz – tudatta Bányász Árpád és Világi Péter, VPB Kommunikáció.

Szóljon hozzá!