ZETApress

hírportál

Augusztusi pólógála

A Millennium Masters is játszik a zárótornán. A BENU férfi vízilabda Magyar Kupa augusztusi záró eseményén újra vízbe ugrik a Millennium Masters néven ismert gálacsapat – derült ki a délelőtti sorsoláson. A július 27-én hétfőn rajtoló női Magyar Kupa két csoportját már korábban beosztották a 2019/20-as idény őszi szezonjának végeredménye alapján.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a Duna Arénában rendezett eseményen elmondta, nagyon örülnek neki, hogy újraindul a játék, a korlátozások enyhítését követően az élvonalbeli tagságról döntő KSI-Kanizsa párharcot közel négyezren követték figyelemmel a Margitszigeten.

Hegedűs Éva, az MVLSZ társadalmi elnöke bejelentette, hogy Látható tehetség néven programot indít a szervezet, melynek keretében a szurkolók kiválaszthatják a Magyar Kupában szerepelt legjobb 23 éven aluli férfi és női játékost, akik fejenként 250 ezer forintos jutalomban részesülnek majd.

A férfiaknál a kalapok elkészítésénél a 2018/19-es bajnoki eredményeket vették figyelembe. A sorozat első körében, a július 25-26-i hétvégén négy helyszínen: Budapesten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszanak körmérkőzéseket a négy csoport csapatai. Az itt megszerezett eredményeket az együttesek továbbviszik magukkal a második körbe, ahol augusztus 1-2-án újra négy négyes csoportban – kék, fehér, piros és zöld – küzdenek majd. Ezekbe a kvartettekbe az első körből egy első, egy második, egy harmadik és egy negyedik helyezett kerül.

A 3. forduló augusztus 8-9-ei csoportbesorolása szintén az előző fázis eredményei alapján történik: az I. csoportban a “színes csoportok” 1-2. helyezettjei szerepelnek, míg a II-esben a 3-4. helyezettek. Ebben a szakaszban azok a csapatok már nem találkoznak egymással, akik korábban összecsaptak.

A 4. forduló augusztus 15-16-án az egész torna utolsó szakasza, amelyben a csapatok az I. és II. csoportban elért helyezéseik alapján helyosztó mérkőzéseket játszanak. A Magyar Kupa győztese indulhat az Eurokupa 2021/22-es kiírásában.

A BENU férfi Magyar Kupa csoportjai:
A-csoport, Szeged: OSC, Debrecen, Metalcom-Szentes, Szeged.
B-csoport, Kaposvár: Szolnoki Dózsa, BVSC-Zugló, UVSE, Kaposvári VK.
C-csoport, Margitsziget: FTC-Telekom Waterpolo, PannErgy-Miskolci VLC, PVSK-Mecsek Füszért, KSI SE.
D-csoport, Tatabánya: Eger, Bp. Honvéd SE, Tatabánya, A-Híd VasasPlaket.

A BENU női Magyar Kupa csoportjai:
A-csoport: ÚVSE, FTC, Eger, Szentes, Tatabánya.
B-csoport: Dunaújváros, BVSC, III. ker. TVE, Szeged, Bp. Honvéd.

Szóljon hozzá!